Először mutattak ki méhen belüli kovid-fertőzést

Bulgáriában kimutatták a koronavírus átterjedését egy terhes nő és magzata között - közölte kedden Ilijan Trajanov, a pazardzsiki kórház szülészet főorvosa.

"Az anya megfertőződése a koronavírussal, a magzat kórképe (a terhesség alatti növekedés-visszamaradása, illetve a magzatvíz csökkenése volt megfigyelhető), valamint az újszülött kislány szervezetében laborvizsgálatok során kimutatott antitestek megerősítik következtetésünket, hogy

a gyermek a méhen belül fertőződött meg"

- mondta az orvos a NovaTV-nek. A 28 éves anyát terhessége nyolcadik hónapjában fertőzte meg a koronavírus, a múlt év végén. Köhögött és lázas is lett. A magzat növekedés-visszamaradása miatt császármetszést kellett végrehajtani a természetes szülés várt időpontja előtt két héttel. Az orvos elmondása szerint a kislány 2,75 kilogrammal és 46 centiméterrel jött világra.

Az anya és gyermeke otthon van, jól vannak,

a következő napokban a kislányon még további laborvizsgálatokat végeznek el antitestek kimutatására. A koronavírus-fertőzésről szóló tudományos publikációkban a magzat méhen belüli közvetlen megfertőződésének esetét eddig még nem igazolták.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!