Emiatt gondolnak többet a szexre a férfiak

Két agysejt miatt gondolnak többet a férfiak a szexre, mint a nők.

Egy kukacokon végzett kísérlet bizonyította be, hogy a hímeknek kettővel több agysejtje van, amely a közösülés irányába hajtja őket. Késztetésük olyan erős, hogy gyakran még az evésnél is fontosabbá válik – tudjuk meg a University College London kutatásából, amely a Nature című szaklapban jelent meg. Noha a kutatás kizárólag egy mm-es, átlátszó, földben élő kukacokra terjedt ki, a tudósoknak van okuk feltételezni, hogy

hasonló a helyzet más állatoknál és az embereknél is.

A két extra agysejt a közösülésre való erős igényért felelős, amely minden más szükséglet fölé emelkedik a hímeknél. Hiába egy aprócska élőlényről van szó, a caenorhabditis elegans nevű csúszómászó biológiája rendkívüli módon hasonlít az emberéhez. Náluk is két nem létezik: a hím és a hermafrodita, egyfajta módosult nőstény, amelynek nincs szüksége közösülésre a szaporodáshoz. A szakemberek már korábban megfigyelték, hogy a hímeknek van két agysejtjük, amely nem található meg a hermafroditákban. Most azonban az is kiderült, hogy mi a feladata ennek a két titokzatos agysejtnek:

arra készteti a hímeket, hogy keressék a reprodukció lehetőségét.

A kísérlet során mindkét nemet arra kondicionálták, hogy a sós ízt az éhezéssel kössék össze. Azok a hímek azonban, amelyek a sót az éhezéshez és a szexhez kapcsolták, mégis a sót választották. Mindez azt mutatja, hogy a szex fontosabb számukra, mint az étel. A hermafroditák ugyanekkor elkerülték a sót, így a tudósok megállapították, hogy a két titokzatos agysejt a szex-preferálásért felelős. A szakemberek szerint a két agysejt megőrzi a korábbi aktus emlékét, így a későbbi helyzetekben a szex utáni vágy kerül előtérbe, minden mással szemben.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!