Ennek a jele is lehet a végtagzsibbadás

Ha rendszeresen és huzamosabb ideig áll fenn a végtagzsibbadás, érdemes kivizsgáltatni, mivel gyakran komolyabb betegség tünete is lehet.

A végtagok zsibbadása gyakori panasz. Általában hosszabban kitartott, rossz vérkeringéssel járó testhelyzet okozza, és csupán pár percre jelentkezik. Ha azonban huzamosabb ideig jelentkezik ez a kellemetlen érzés, akkor érdemes orvosnak is megmutatni. Dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa szerint gyakori, amikor cukorbetegséghez társuló szövődményt jelez a kéz-illetve a láb zsibbadása.

A cukorbetegség hosszú évekig felderítetlen maradhat

A kettes típusú cukorbetegség hosszú ideig, akár évekig is diagnosztizálatlan maradhat, mivel eleinte gyakran semmilyen tünetet nem okoz. Így sokszor véletlenszerűen derül fény a betegségre, melynek nagy veszélye, hogy ha már jó ideje fennáll a magasabb vércukorszint, akkor az az évek folyamán súlyos szövődményeket generálhat. A diabétesz sajnos szinte az egész szervrendszerre negatív hatást gyakorol, így a cukorbetegséggel küzdők igen nagy veszélynek vannak kitéve, pl. különböző szív-és érrendszeri problémáknak is.

A kettes típusú cukorbetegség tünete lehet:

fokozott szomjúságérzet/gyakori vizelési inger
lassan gyógyuló sebek
gyakori fertőzések
homályos látás
végtagok fájdalma, bizsergése, zsibbadása

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!