Egyre többen és többféle ételhez használják az intenzív színű és ízű kurkumát.
A növény szép sárgás árnyalatát adó anyag, a kurkumin hatásosságát számos kutatás bizonyította, szinte azt is mondhatjuk: általános csodaszerről van szó. Mutatjuk a 8 legfontosabb pozitív élettani hatását. Antioxidáns A kurkumin fontos szerepet kap a sejtek biokémiai folyamataiban, működési elve hasonlít a flavonoidokhoz. Segíti az emésztést Bár sokan úgy gondolják, hogy pont a fűszeres ételek okozzák a rosszulléteiket, a kurkuma ártatlan! Bélgörcsök, rossz emésztés és gyomorfájdalom- és gyulladás ellen egyaránt bizonyított a hatásossága. Puffadás ellen is bevethető Maradjunk még a gyomornál! A puffadás sokak életét megnehezíti – akár napi szinten. Gyakori panaszok esetén érdemes természetes szerekkel próbálkozni, például kurkumával. Jót tesz a bőrnek Fokozza a kollagén-termelést, ezért bőrfiatalító hatású, és mivel erős vértisztító képességgel is bír, pattanásos arcbőrre szintén gyógyír lehet. Sőt támogatja, felgyorsítja a sebgyógyulást. Ép bőrfelületen, lemosásra külsőleg is használható, de nyílt sebbe ne kerüljön. Felveszi a harcot a daganatos megbetegedéssekkel szemben Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően a megelőzésben és a kiegészítő terápiában is szerepet játszik. Támogatja az immunrendszert Antibakteriális csodaszer vírusölő képességgel, így a téli időszakban érdemes minél többet fogyasztani belőle. Vízhajtó Serkenti a veseműködést, vízhajtó hatással bír. Cukor és koleszterin Hatékonyan képes szabályozni a szervezet vércukorszintjét, illetve a magas koleszterinszint csökkentésében is fontos szerepet játszik.