Ennyi mindenre jó a kurkuma!

Egyre többen és többféle ételhez használják az intenzív színű és ízű kurkumát.

A növény szép sárgás árnyalatát adó anyag, a kurkumin hatásosságát számos kutatás bizonyította, szinte azt is mondhatjuk: általános csodaszerről van szó. Mutatjuk a 8 legfontosabb pozitív élettani hatását. 

Antioxidáns 

A kurkumin fontos szerepet kap a sejtek biokémiai folyamataiban, működési elve hasonlít a flavonoidokhoz. 

Segíti az emésztést 

Bár sokan úgy gondolják, hogy pont a fűszeres ételek okozzák a rosszulléteiket, a kurkuma ártatlan! Bélgörcsök, rossz emésztés és gyomorfájdalom- és gyulladás ellen egyaránt bizonyított a hatásossága. 

Puffadás ellen is bevethető 

Maradjunk még a gyomornál! A puffadás sokak életét megnehezíti – akár napi szinten. Gyakori panaszok esetén érdemes természetes szerekkel próbálkozni, például kurkumával. 

Jót tesz a bőrnek 

Fokozza a kollagén-termelést, ezért bőrfiatalító hatású, és mivel erős vértisztító képességgel is bír, pattanásos arcbőrre szintén gyógyír lehet. Sőt támogatja, felgyorsítja a sebgyógyulást. Ép bőrfelületen, lemosásra külsőleg is használható, de nyílt sebbe ne kerüljön. 

Felveszi a harcot a daganatos megbetegedéssekkel szemben 

Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően a megelőzésben és a kiegészítő terápiában is szerepet játszik. 

Támogatja az immunrendszert 

Antibakteriális csodaszer vírusölő képességgel, így a téli időszakban érdemes minél többet fogyasztani belőle. 

Vízhajtó 

Serkenti a veseműködést, vízhajtó hatással bír. 

Cukor és koleszterin

Hatékonyan képes szabályozni a szervezet vércukorszintjét, illetve a magas koleszterinszint csökkentésében is fontos szerepet játszik. 

Ízes Élet

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!