Ennyit fogyj, ha jó közérzetre vágysz!

Már 3-4 kilót elég fogyni ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ugyanakkor legalább kétszer ekkora fogyásra van szükség ahhoz, hogy vonzóbbnak is tűnjünk.

Minden fogyókúrázót izgat annak kérdése, hogy mikor tűnik fel a fogyása az idegeneknek is. A Torontói Egyetem munkatársai megállapították, hogy a legközelebbi családtagjainknak és barátainknak már három-négy kiló fogyás is feltűnő, de ahhoz, hogy az ellenkező nem képviselőinek is megakadjon rajtunk a tekintete, már 6-8 kilós fogyásra van szükség.

Mindez ugyanis az arcunkon is látszik,

ami a körülöttünk élők számára rögtön egyértelmű. A kutatás során 20 és 40 év közötti férfiakról és nőkről gyűjtöttek képeket, amelyeket mindegyikük semleges arckifejezéssel nézett maga elé, és a hosszabb haj egyszerűen hátra volt fogva. A grafikusok úgy módosították a képeket, hogy egyre növekvő testsúlyt tükrözzenek a fotók. Ezután véletlenszerűen kiválasztott fotópárokat nézegettek az emberek, és meg kellett állapítaniuk, melyik képen látható férfinak vagy nőnek lehet magasabb a BMI-je, vagyis a testtömeg-indexe.

A szakemberek felfedezték,

hogy az arc elhízása elég pontosan tükrözi az ember testtömeg-indexét. Ráadásul az arc és annak teltsége sok minden egyebet is mutat: nem csak a potenciálisan egészségtelen életmódot, hanem akár a gyenge immunrendszert és a szív- és érrendszeri betegségeket is. Maga a kutatás azt vizsgálja, hogy az arc elhízása, illetve fogyása az életmódváltás különböző szakaszaiban hogyan hat az emberekre.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!