Epres panna cotta

Nagyon könnyű, bármikor fogyasztható desszert.

Az olaszok egyik kedvenc édessége a panna cotta, ami elkészíthető diéta barát verzióban is - a recept az Ízes Életről való!

2 adaghoz


200 ml kókusztejszín 

1 csomag zselatin 

80 g eritrit 

1 evőkanál vanília aroma 

150 g eper 

2 g útifű maghéj 

 
Elkészítés
 

A szobahőmérsékletű kókusztejszínt összekeverjük a zselatinnal és az eritrit felével, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt az epreket megmossuk, kicsumázzuk és összeturmixoljuk. A felét hozzáadjuk a kókusztejszínhez, majd feltesszük alacsony lángon főni. 3-4 perc alatt folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Két egyenlő részre osztjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.

A maradék epervelőt összekeverjük

az eritrit másik felével és az útifű maghéjjal. Alacsony lángon 2-3 percig melegítjük. Ezalatt az eritrit felolvad, az útifű pedig elkezdi besűríteni a gyümölcslét.

A besűrített epret még folyékonyabb állapotában a kihűlt tejszínes poharakba öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd 30 percig hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.

Friss eperrel tálaljuk.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!