2019.05.17. Italy
Nagyon könnyű, bármikor fogyasztható desszert.
Az olaszok egyik
kedvenc édessége a panna cotta, ami elkészíthető diéta barát verzióban is - a
recept az Ízes Életről való!
2 adaghoz
200 ml kókusztejszín
1 csomag zselatin
80 g eritrit
1 evőkanál vanília aroma
150 g eper
2 g útifű maghéj
Elkészítés
A szobahőmérsékletű kókusztejszínt összekeverjük a zselatinnal és az eritrit felével, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt az epreket megmossuk, kicsumázzuk és összeturmixoljuk. A felét hozzáadjuk a kókusztejszínhez, majd feltesszük alacsony lángon főni. 3-4 perc alatt folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Két egyenlő részre osztjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
A maradék epervelőt összekeverjük
az eritrit másik felével és az útifű maghéjjal. Alacsony lángon 2-3 percig melegítjük. Ezalatt az eritrit felolvad, az útifű pedig elkezdi besűríteni a gyümölcslét.
A besűrített epret még folyékonyabb állapotában a kihűlt tejszínes poharakba öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd 30 percig hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.
Friss eperrel tálaljuk.