Érdekességek a szemhéjplasztikáról

A szakembereket legtöbben megereszkedett szemhéjaik miatt keresik fel. A beavatkozás a nők és a férfiak körében is egyre népszerűbb.

Néhány éve lett divat a szemhéj és szemöldök plasztikázása, egy felmérés szerint köze van a szelfizéshez is. Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője

elmeséli, hogyan zajlik a műtét,

és milyen eredményeket lehet vele elérni.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint az okostelefonok elterjedése és a szelfikultúra miatt egyre nő az arcon végzett beavatkozások iránti érdeklődés. Az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a szemhéjplasztika: világszerte egyre többen választják ezt a módszert, hogy visszanyerjék korábbi, fiatalos tekintetüket. „A szemhéjplasztika Magyarországon is egyre népszerűbb, hiszen minimális kellemetlenséggel és lábadozási idővel jár. Az eredmény azonnali és nagyon látványos, hiszen a felesleges bőr kimetszése nyíltabb, üdébb tekintetet eredményez” - mondja a szakember.

Nem csak esztétikai probléma lehet a lógó szemhéj

Ahogy öregszünk, bőrünk a szemöldök alatt is megereszkedik, ami így ránehezedhet a szemhéjunkra, illetve a szem alatti táskák is egyre láthatóbbá válnak az idő előrehaladtával. Ezek azt eredményezik, hogy a tekintet fáradt, öreges lesz. „A szem körüli izmok elgyengülése, a bőr megereszkedés örökletes is lehet, a férfiakat pedig ugyanúgy zavarja, mint a nőket. Vannak olyan esetek, amikor a bőr annyira rálóg a szemre, hogy akadályozza látást, esetleg megnehezíti a szemüveg viselését. Van, akinél a megnyúlt bőr összedörzsölődése pislogáskor irritációt okoz” - magyarázza Dr. Parrák Zita. Az esztétikai beavatkozást

többnyire 50 felett szokták igénybe venni,

de 35 év felett bárki megcsináltathatja a szemhéját. „Az első lépés minden esetben egy orvosi konzultáció, melynek során a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ plasztikai sebésze tájékoztatást ad műtét várható hatásairól. A kezelés látványos változást eredményez, ami akár tíz évig is tarthat. Velünk együtt bőrünk is tovább öregszik, úgyhogy aki erre hajlamos, annak egy idő után valamennyit újra ereszkedni fog a szemhéja. Számukra azt szoktuk javasolni, hogy időnként válasszanak a bőr feszességét és minőségét javító kezeléseket”- mondja.

Évtizedet fiatalodhatunk egyetlen beavatkozással

A szemhéjplasztika a felső és az alsó szemhéjon is elvégezhető. „A felső szemhéj kezelése során a sebész a szemhéj hajlatában metszi ki felesleges bőrt és esetleges zsírt. A vágás a szemhéj hajlatában történik, ezért nem marad utána látható heg, ahogy az alsó szemhéj esetén sem, ott ugyanis a szempillavonalat követi a bemetszés. A műtét utáni első két napban ajánlatos időnként jegelni a kipirosodott, érzékeny területet, így minimalizálva a véraláfutásokat és duzzadást. A fájdalom minimális, és a szokásos fájdalomcsillapítókkal könnyen orvosolható. A beavatakozás után a tükörbe nézve rögtön látható az eredmény, mellyel akár tíz évet is letagadhatunk” - teszi hozzá az orvos-esztétikai specialista.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!