Érdekességek az erekcióról

Nincsen benne csont, mégis eltörhet.

Nem régen fejlődött odáig a tudomány, hogy megfejtse a pénisz és az erekció összes titkát és orvosolni tudja a pszichés és organikus merevedési problémákat – hangsúlyozza Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

Tudtad, hogy…?

… már a barlangrajzokon is álló pénisszel ábrázolták önmagukat őseink, mert különleges erőt tulajdonítottak neki? Az ókorban sem volt ez másképp, ahol külön istene lett az erekciónak. Mégpedig Priaposz, akinek nevéből származtatják kórosan hosszantartó merevedéssel járó állapotot, a priápizmust.


… az elmúlt évezredek során határtalan volt a férfiak fantáziája, hogy mivel tudják fokozni az erekciójukat? Kezdve a porrá őrölt orrszarvú szarvtól, az összezúzott kőrisbogáron át, (mindkettő hatástalan, de az orrszarvúk teljes kihalásához fog vezetni) az ipari mennyiségben fogyasztott zellertől várták az erőteljesebb merevedést.

…1936-ban bordaporc beültetéssel kísérleteztek, amely tulajdonképpen a manapság erre a célra gyártott protézisek előfutára volt?

…Leonardo da Vinci volt az első, aki felfedezte – egy akasztott ember vizsgálata közben -, hogy az erekciót a hímvessző vérrel, nem pedig levegővel, illetve “mágikus energiával” való feltöltődése hozza létre, mint azt előtte hitték?

… a fogantatástól szexuális lények vagyunk? Körülbelül a kilencedik héttől kezdenek kialakulni a külső és a belső nemi szervek. A méhben a már kifejlődött pénisz képes az erekcióra. Ez természetesen nem nemi vágy hatására jön létre, hanem bonyolult idegrendszeri és hormonális okai vannak, pszeudoerekciónak nevezzük. Azonban a magzati viselkedés kutatása közben megfigyelték, hogy egyes magzatok maszturbálnak a méhen belül. A fiúknál ez nyilvánvalóan látványosabb. Az ejakuláció természetesen nem következik be, de az orgazmus kellemes jelensége mindkét nemnél feltételezhető.

…az erekció és az erekciós zavarok vizsgálatának közben a tudósok egyik végletből a másikba estek annak tekintetében, hogy mi is az oka a merevedési problémáknak? Amíg a hatvanas évek táján tényként kezelték, hogy az organikus eredetű okok csak egy-két százalékban felelősek a merevedéssel járó zavarokért, addig a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején ez az arány megfordult és 85%-ban szervi eredetű problémát feltételezett. Csak a kilencvenes évek végén jutottak a kutatók arra a megállapításra, hogy a pszichés és a fizikális működés zavara egyaránt lehet kiváltó ok. Valamint, hogy mindkét rendszer megfelelő működésének egyforma jelentősége van.

 …a péniszben nincsenek csontok, mégis „eltörhet”? Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, mint amikor egy csont törik el. Ilyenkor a péniszben lévő erek szakadnak el és okoznak fájdalmas duzzanatot. Egy brit felmérés szerint a pénisztörések egyharmadát olyan szexuális együttlétnek tulajdonítják, amikor a partner van felül.

+1 … a merev pénisz átlagos hosszúsága körülbelül 14 cm? Viszont a nyugalmi állapotban rövidebbnek tűnő pénisz erekciókor körülbelül 86%-os péniszméret növekedést mutat, amíg a nyugalmi állapotban hosszabbnak tűnő pénisz esetében ez a növekedés csak 47%.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!