Erőszakmentes szőrmeipar: ez a nő elütött állatokból készít ruhákat, kiegészítőket

Pamela Paquin amerikai tervező forradalmasíthatja a szőrmeipart. Bár így történne!

Minden darabnak története van

Pamela egy tanyán nőtt fel, ahol az volt az alapelv, hogy csak azt eheted meg, aminek a nevelésében, gondozásában részt vettél. A szőrméből készült ruhák és kiegészítők mindig vonzották, de az iparágban zajló erőszak elrettentette.

Éppen ezért sajátos forrásból dolgozik: kizárólag elütött állatoknak köszönhetően jut szőrméhez. Ezt részben ő szerzi be, részben pedig a környékbeliek szállítják számára a nyersanyagot.

Az elütött állatokat télen, novembertől márciusig gyűjti, hogy ne rohadjon szét a melegben a test. Amit nem tud hasznosítani, mert annyira sérült, az eltakarítja az útból, hogy ne vonzza a dögevőket, akiket így elüthetnek. Minden darabnak megvan a maga sztorija: mutatja, hol sérült az állat, miben, hogyan.

Évi 1 millió vadállat pusztul el az utakon

Kezdetben nehéz volt sérült dögökkel dolgoznia, az első ilyen nyúzáshoz - egy elütött mosómedvéről van szóm - hat whiskey-t is be kellett vágnia, de ma már egyrészt megedződött, másrészt pedig pontosan tudja, mit csinál.

Márkája a beszédes PeaceFur nevet viseli, és 85 dollártól 2500 dollárig bárki megtalálhatja webshopjában, amire vágyik. Munkájával más kézműveseket és a teljes iparágat vágyik inspirálni, hiszen csak az USA-ban évente 1 millió vadállat pusztul el az utakon.

"Miért is ne élnénk ezzel az újszerű, erőszakmentes, fenntartható forrásból származó alapanyaggal?" - kérdezi.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/free-photos-242387/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!