Erről a 3 ételről álmodoznak az éhes észak-koreaiak

Yeomni Park észak-koreai disszidens és emberjogi aktivista Chicagóban él, és hazája sötét oldaláról vlogol. Most épp a leginkább áhított ételeket mutatja be, amelyekről a hétköznapi ember csak álmodozik.

1. Instant tészták

Észak-Koreában nincs rossz étel, de vannak dolgok, amikről csak az elit álmodhat. Az instant tészta a középosztályhoz is eljut, de csak ritka alkalmakkor. A sok éhezéstől a helyiek szaglása erősebb, ezért annál messziről megérzik, ha valaki instant tésztát készít.

2. Coca-Cola

Kólát csak a top vezetőkről készült képeken és a titokban becsempészett dél-koreai szappanoperákban lát az átlagos észak-koreai. Yeomni maga sosem jutott hozzá a fekete nedűhöz, de mindig nagyon kíváncsi volt rá, milyen lehet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Watercolor artist (@max_artmadison) által megosztott bejegyzés

3. Tonhal- és lazackonzerv

A konzerv szintén a gazdagok kiváltsága, de Yeomninak azt volt alkalma kóstolni hazájában is. Az apja sikeres üzletember volt, amíg börtönbe nem került csempészetért, és így volt időszak, amikor a család jól élt. Így kóstolhatott Yeomni lazackonzervet egyszer, ami élete meghatározó gasztronómiai élménye volt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Doug Hood (@duggerone) által megosztott bejegyzés

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!