Ettől például fájhat a nyakad

Nyakunk nem csak sérülés vagy rossz mozdulat miatt fájdulhat meg.

Akár a helytelen tartás vagy akár egy „elalvás” is lehet a nyakfájdalom okozója. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalom Központ sebésze, fájdalomspecialista, a neurálterápia – és a HKO / TCM szakorvosa hasznos tippekkel szolgál a probléma kezelésére, megelőzésére.

A legfontosabb, hogy tudjuk, mitől fáj

A nyak fájdalma igen gyakori azoknál, akik munkájukból eredően sokat terhelik, esetenként túlterhelik a vállövet, vagyis például a számítógépes munkát végzőknél, a kozmetikusoknál, fodrászoknál. Ezen kívül azonban sok más tényező is hajlamosít a nyakfájásra, a tartós hideghatástól a nem megfelelő párnáig vagy akár a teljesen más jellegű, nem mozgásszervi betegségekig. 

Akár akut, akár krónikus a fájdalom, az első, legfontosabb lépés a szakorvos felkeresése, hiszen tudnunk kell, pontosan mi okozza a panaszt. A diagnózis birtokában pedig már számos, hatékony segítő módszer közül választhatunk. A kezelés magában foglalhatja a lokális fájdalomcsillapítást, gyógytornát, és olyan természetes hatású eljárásokot, mint az orvosi kollagén injekciókúra, a lökéshullám terápia és a neurálterápia. Az előbbi javítja a szövetek működését és felépülését, azonnali fájdalomcsillapító hatást képes kiváltani. Ugyanakkor a meglazult szalagrendszer erősítésével stabilizálhatja a laza, hipermobil ízületeket, és csökkenti a mozgásszervi tünetek okozta fájdalmat és mozgáskorlátozottságot, ezáltal

jelentősen javítja az életminőséget.

A lökéshullám kezelés lényege, hogy a keletkezett hanghullámok felpezsdítik a keringést, így a gyulladásért felelős anyagok gyorsabban elszállítódnak és a környező izmok elernyednek, így a fájdalom mérséklődik. A neurálterápia megfelelő technikával végezve pedig akut és krónikus fájdalmaknál, gyulladásoknál, gócos hátterű és reumás betegségeknél, gerincbetegségeknél, neuralgiáknál is képes segíteni. Az orvosi segítségen túl a páciensek is sokat tehetnek azért, hogy megszabaduljanak a fájdalomtól.

Napidoktor

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!