Ez a gyümölcs kiváló stresszoldó!

Sok betegség megelőzésére alkalmas, oldja a stresszt, segít a koncentrálóképesség növelésében és csökkenti az emésztési zavarokat is a banán.

A banán talán az a gyümölcs, amin egész életünkben „elélhetnénk”, mégis elsősorban a turmixnál gondolunk rá, hiszen tejjel, egy kevés szőlő- vagy gyümölcscukorral összeturmixolva kellemes üdítőt kaphatunk. Pedig a banán oldja a stresszt, segít a koncentrálóképesség növelésében, javítja az emésztési zavarokat és sok-sok betegség megelőzésére alkalmas. Csökkenti a test hőmérsékletét, tehát ha lázas vagy, gyógyszer mellett ezzel is próbálkozhatsz.

Magas káliumtartalma miatt csökkenti a vérnyomást,

véd a szívroham ellen is. Csökkenti a menstruációs görcsöket. Szuper gyógymód a testnek és léleknek egyaránt! Sőt! Nemcsak a belseje, de még a héja is hasznos lehet számunkra. Gyógyítja a rovarcsípéseket, és a herpeszt is. Kicsit bekenjük a héja belsejével az érintett felületet és enyhül a viszkető érzés. Szóval, minden érv amellett szól, hogy együnk sok gyümölcsöt. Egy zacskó cukor helyett, egy banán csodákra képes és egészségesebb is!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!