Ez a srác nem restellt kukázni sem, hogy bejusson a Harvardra!

Nem tudta volna máshogyan kifizetni az egyetemet.

Rehan Staton a társadalmi ranglétra legaljáról indult: a marylandi egyetemista konkrétan szemetet gyűjtött, hogy ki tudja fizetni tanulmányait. A 24 éves srác továbblépésként egy még drágább intézményt választott: a Harvard jogi karát célozta meg.

A hierarchia mélyén lévők emeltek fel ilyen magasra: ezt sosem felejtem el. Ha magamra maradtam volna ebben a küzdelemben, akkor már biztosan rég feladtam volna.

meséli a most joghallgatóként teljesítő fiatalember, aki évekig hajnalban kelt, hogy a Bates Trucking & Trash Removal kukásautóján melózzon.

Arra már nem maradt ideje, hogy a reggeli portya után hazamenjen lezuhanyozni: egyből mehetett is a University of Maryland padsorai közé. Mindig hátul foglalt helyet, hogy a társait kímélje. Már kiskorában sem hullottak az ölébe a dolgok: bátyjával együtt nőtt fel apjánál, aki egyedül igyekezett gondoskodni a srácairól.

Anyám lelépett, visszahúzott Sri Lankára. Fel sem fogtam igazán, mert még kicsi voltam, de azt éreztem, hogy valami nagyon rossz történt velünk. Aztán apám elvesztette az állását, és három helyre járt gürcölni. Alig láttuk őt - nagyon magányosan nőttünk fel. Az élelmük gyakran fogytán volt, és előfordult az is, hogy a villanyt kikapcsolták náluk.

Mégis eljutott a gimnáziumig a srác, ahol aztán profi bokszolónak készült.

View this post on Instagram

It was an honor to serve as your Best Man Sgt. Ratcliff. 💂🏾♀️

A post shared by Rehan Staton (@rehanstaton) on

De egy vállsérülés betett a karrierjének. Így közegészségügyi dolgozónak állt, ha már egyetemre nem mehetett:

Pusztán azért törődtek velem, hogy felemeljenek; nem azért, mert sikeres sportoló voltam.

A cégnél megismerték a történetét, és a Bowie State University egyik professzorához irányították Statont, aki elérte, hogy a fiút soron kívül felvegyék. Eztán került képbe a marylandi egyetem, ahová jogra kérte át magát.

Ekkor édesapja stroke-ot kapott, így a diáknak muszáj volt kukásnak állnia. 2018-ban diplomázott le, majd egy tanácsadói céges munka mellett jelentkezett a Harvard Law Schoolba. GoFundMe akció is indult az érdekében, ahol szépen gyűltek az adományok.

Ha visszanézek, hogy mi mindenen mentem keresztül, azt látom, hogy minden rosszban van valami jó. Az összes tragédia kilökött a komfortzónámból, és olyan szerencsés voltam, hogy mindig támogató közegben lehettem.

idézi a People.

via GIPHY

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!