2019.08.25. Italiano
Egyáltalán nem nehéz a hallal dolgozni, főleg, ha konyhakészen vásároljuk meg.
A hal fantasztikus forrása a fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, azaz a halételek a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részei. Érdemes minél többször beiktatni az étkezésbe – heti két halas ebéd vagy vacsora lenne az ideális –, készítsük változatosan, sok-sok fűszerrel megbolondítva.
Kényes alapanyag?
Sokan azért készítenek ritkán halat, mert ódzkodnak tőle. Pedig egyáltalán nem nehéz dolgozni vele, főleg, ha konyhakészen vásároljuk meg. Az időre kell leginkább
figyelni: a sült hal gyorsan elkészül, ezért fontos, hogy az összes hozzávaló legyen előre kimérve, előkészítve. És ne süssük túl! Nincs is kiábrándítóbb, mint egy agyonsütött, kiszárított halhús. Ha bizonytalanok vagyunk, tegyük sütőzacskóba, dobáljunk mellé zöldfűszereket, és így süssük készre.
Mikor van készen?
Több módon is ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e a halunk. A sütés vége felé finoman nyomkodjuk meg, ruganyos állagúnak kell lennie, de nem gumiszerűnek. Bele is vághatunk a legvastagabb résznél, ha lemezes szerkezetű, akkor készen vagyunk.
Semmi gond sincs a fagyasztottal
Előfordul, hogy nem jutunk el a piacra a kedvenc halasunkhoz, hanem a szupermarketben vásárolunk be. Jó hír, hogy a fagyasztott halakkal sincsen semmi baj, viszont törekedjünk jó minőséget választani. Fagyosan is süthetjük, de jobb lesz, ha kiolvasztjuk, majd a nedvességet papírtörlővel alaposan leitatjuk.
Süssük-e sóban és mi legyen a bőrével? Olvasd
tovább a cikket itt!
(
Ízes élet)