Ez lett az ország legjobb iskolája idén

Idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első a magyar középiskolák értékelő rangsorában.

A legjobbiskola.hu portál szerint idén is a veszprémi Lovassy László Gimnázium a rangsor első helyezettje. Az összegzés alapján kevéssel maradt le a budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyezett XIV. kerületi Szent István Gimnázium pedig óriásit lépett előre tavalyi helyezéséhez képest. Az első helyet leszámítva

alaposan átalakult a középiskolák rangsora

a tavalyi eredményekhez viszonyítva. A listán két helyet előre lépve lett második a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium hat osztályos képzése, míg az iskola négy osztályos képzése az összesített ranglista ötödik helyén végzett. A harmadik helyet egy olyan középiskola szerezte meg, amelynek értékelése hatalmasat változott egy év alatt. A XIV. kerületi Szent István Gimnázium hat osztályos képzése - a tavalyihoz képest 12 helyet javítva - lett harmadik. Ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzése pedig még ennél is nagyobbat, tizenöt helyet ugrott előre és 2019-ben immár a 6. helyen áll a rangsorban. A 2018-ban még az összesített rangsor második helyén büszkélkedő Deák Téri Evangélikus Gimnázium nyolc évfolyamos képzése nyolc helyezéssel, ugyanezen iskola négy évfolyamos képzése tizenkét helyezéssel lépett vissza.

A komoly hírnévnek örvendő Budapesti Fazekas Mihály

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 6 évfolyamos képzése tíz hellyel, 4 évfolyamos képzése pedig kilenc hellyel került lejjebb a rangsorban. Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb középiskolák versengése rendkívül szoros. Az első és a huszadik helyezett intézmény eredménye között mindössze 1,7 százalékos eltérés mutatkozik, de még a rangsor 100. helyezettje, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is csak 10 százalékkal van elmaradva a legjobbtól. Még a századik helyezett középiskola is magasan az országos átlag felett teljesít - jegyezték meg.
A listán összesen 984 intézmény 1645 képzési formája szerepel, segítséget nyújtva a szülőknek abban, hogy gyermekük életkora alapján a számukra legmegfelelőbb megoldást válasszák ki.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!