Ez mindennek a teteje, bezárt a Mount Everest is

A világ legmagasabb helye sem látogatható a koronavírus miatt.

A 8848 méter magas Mount Everest március 14-étől egyáltalán nem látogatható. A nepáli kormány a világjárvány miatt bekeményített: minden, tavaszra betervezett mászó program elmarad.

via GIPHY

Az ázsiai ország vezetősége március 12-én döntötte el, hogy időszakosan nem ad vízumot: egy országból sem fogadnak érkezőket, hiába jelezték korábban a tervezett expedíciókat. Április 30-ig biztosan leáll a hivatal, véli Ishwar Pokhrel miniszter. Az Indiát érintő túrákra is vonatkozik a korlátozás, ám az iskolákat még nem tervezik bezárni.

Aki sürgős ügyben érkezik az országunkba, annak orvosi igazolást kell hoznia, hogy nem fertőzött, és a hazája konzulátusával is egyeztetnie kell.

Pont indulna a hegymászó-szezon: március végén szokták legtöbben az engedélyeket kérni. Áprilistól megnő a látogatók száma, akik egy teljes iparágnak biztosítottak eddig megélhetést.

via GIPHY

Hotelek, éttermek, helikopter-cégek alig várták a tavaszt, és az állam is négymillió dollárt kaszál évente az Everest hódítói révén. Tavaly 1024-en vágtak neki, melyből 382 fő külföldi volt. 644-en értek közülük a világ tetejére. Kína már korábban, a koronavírus megjelenésekor betiltotta a hegymászást a tibeti oldal felől, teszi hozzá a kathmandupost.

via GIPHY

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!