Ez most Camilla helye a királyi családban... és a királynő szívében

Az évek során sokat változott Camilla cornwalli hercegné státusza, és állítólag átalakult a szerepe a királynő szívében is.

Károly és Camilla már a 70-es évek kezdetétől együtt vannak, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Kamillát azonban származása jogán nem tartották ideális királynéjelöltnek, ezért a fiatal nő máshoz ment feleségül, később pedig Károlynak Diánát választották.

A wales-i hercegné válásuk után maga mondta el, hogy az első pillanattól fogva hárman voltak a házasságában, és Camilla mindig elsőbbséget élvezett a koronaherceg életében és szívében, dacára annak, hogy Diana "mamának" szólíthatta a királynőt. Ez volt az egyik oka is annak, hogy elváltak.

Noha 1997-ben Diana meghalt, Károly és Camilla csak 2005-ben házasodtak össze. Camilla a wales-i hercegné címet nem használja Dianára való tekintettel, és egy időben a Palota közleményt is adott ki, hogy amennyiben Károly trónra lép, nem használja majd a királyné címet, hanem királyi társként utalnak majd rá. Ez a közlemény időközben eltűnt, Camilla szintet lépett.

Közelebb került hozzá a királynő is. Tavaly karácsonykor például, mikor Fülöp gyengélkedett és otthon maradt, Erzsébet Camillát kérte meg, hogy együtt menjenek misére, egy autóval - ez pedig azt jelent, hogy nem csak hivatalosan, de Erzsébet szívében is előbbre lépett az egykori fekete bárány.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!