2020.02.04. Italiano
Öt zöldség közül a káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének kötelező alkotóeleme.
A verseny hat magyar szakács részvételével folyik ma, a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon, a győztes elutazhat Tallinnba a Bocuse d'Or európai döntőjébe. A káposzta lett a magyarországi döntő plusz alkotóeleme,
öt zöldség közül sorsolták ki
a verseny hivatalos keddi megnyitóján. A verseny előtt most van először együtt mind a hat csapat. Még egyszer átnézték a szabályzatot, pontosították a részleteket, majd megtörtént a plusz alapanyag, a káposzta kisorsolása is - mondta Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke. A
Bocuse d'Or egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre: idén először különdíjjal jutalmazzák azt a csapatot, amelyik leginkább környezettudatosan készíti el a versenyfogásokat. A zsűri szigorúan figyelni fogja, ki mennyi műanyagot, vákuumzacskót, fóliát vagy papírt pocsékol el, ki milyen tisztítószert, vegyszert használ. Bele fog számítani a konyhai pontokba is. A
Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, ami a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.
A Bocuse d'Or selejtezőjét Veres István nyerte,
második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A döntő további három résztvevője pedig Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. A 27 év alatti séfek versenye, a Chaine des Rotisseurs fődíját Lendvai Levente (Arany Kaviár) vitte el.