Ezek a jelei, ha túl sokat iszol

Ezek a jelek mutatnak az alkoholizmus felé.

Az alkoholistának és az absztinensnek ugyanazzal van baja: az alkohollal. Innen sejtheted, hogy az előbbi felé tendálsz, ideje szünetet tartanod.
 

Már nem tudsz csak egy pohárral inni


Gyakran halljuk, hogy egy alkoholista arról ismerhető meg, hogy vagy félholtra isszák magukat, vagy egy korty szesz sem érinti a torkukat. Egy pohár bor, egy korsó sör vacsora után teljesen oké néha-néha, de ha itt nem tudsz megállni, valószínűleg egy kicsit rácsúsztál a témára – ilyenkor nem árt szünetet tartani. Ugyanez a helyzet akkor, ha képtelen vagy úgy bulizni, hogy nem öntesz fel a garatra: nem baj, ha iszol, de ha kizárólag úgy tudsz felszabadultan partizni, jó úton haladsz a függőség felé. A legjobb, ha kezdetben találsz egy hasznos elfoglaltságot, amit a piálás helyett bevethetsz, amikor úgy érzed, innál valami erőset…

Megváltozik a személyiséged, miután ittál…


Persze, mindenki lazább és beszédesebb lesz a piától, de vannak olyan emberek, akik józanul szótlan, félénk arcok, akik egy sarokban húzzák meg magukat, míg spiccesen zseniális mókamesterré és csajozógéppé válnak, akikre mindenki odafigyel. Nem egy, nem kettő hasonló személyiségtorzulást láttam már az ital hatására, és ez mindig ijesztő… noha te talán úgy érzed, hogy végre önmagad lehetsz. Az az igazság, hogy ha valóban benned él a mókamester és a nőcsábász, akkor szesz nélkül is elő kell tudni jönniük – épp ezért egy hosszabb szünetre van szükséged valószínűleg, hogy összeszed magadat.

Hajlamos vagy hülyeségeket csinálni részegen

Elvesznek a cuccaid, nemi betegségre teszel szert, szerelmet vallasz a főnökasszonynak vagy a legjobb barátodnak, szánalmas üzenetet írsz az exednek, összeverekedsz a falu bikájával (lásd 4-es pont), aláírsz egy ostoba szerződést, eladod a vesédet, kipróbálod az anális szexet egy férfivel, kiugrasz az első emeleti erkélyről, ciki zenékkel árasztod el a Facebookot… a példákat még sorolhatnánk. Most őszintén, kell ez neked? Tarts egy kis szünetet.

És mi a helyzet a pénzzel és a másnapossággal? Olvass tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!