Ezek a szex meglepő előnyei

Egészen meglepő előnyei is vannak a szexnek.

Ha önmagában nem lenne elég indok a szexre a vágy, az orgazmus, a partner közelsége, jusson eszünkbe, hogy a szex nemcsak úgy általában jó! A szerelmeskedés teljes szervezetünkre remek hatással van. Lássuk, mit is tehet értünk az egészséges szexuális élet – jó értelemben!

Segíti az immunrendszer megfelelő működését

A szexuálisan aktív emberek számára kevesebb ideig tart kilábalni egy betegségből. Magasabb mennyiségben van jelen a szervezetükben az, ami megvédi a szerveztet a baktériumok, vírusok és más behatolók ellen. Heti 1-2 szex már biztosítja e bizonyos ellenanyag magasabb szintjét. Akik kevesebbszer szeretkeztek, azoknál alacsonyabb volt a szintje.

Persze immunrendszerünket azzal is támogathatjuk, ha helyesen étkezünk, aktívak maradunk (testmozgással), eleget alszunk, felvesszük a szükséges védőoltásokat, illetve használunk óvszert, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a másik fél is teljesen egészséges.

Növeli a libidót

Ha élénkebb szexuális életet szeretnénk, akkor többször is kell szeretkeznünk – a több szex jobbá teszi a szeretkezést és a libidót is javítja. A nők esetében növeli a hüvelyi nedvességet, a véráramlást és a rugalmasságot, vagyis mindent javít, amitől csak a szerelmeskedés jobb lehet.

Javítja a húgyhólyag kontrollálását nőknél

Az erős medencefenék sokat segít abban, hogy elkerüljük az inkontinenciát, mely egyébként a nők 30 százalékát érinti élete valamely pontján. A jó szex remek gyakorlat a medencefenék izmainak erősítésére. Az orgazmus főleg olyan összehúzódásokat okoz, amely erősíti ezeket.

Csökkenti a vérnyomást

Kutatások azt mutatják, hogy van összefüggés a szex és az alacsonyabb vérnyomás között. Számos tanulmányt végeztek már el, de egyik konkrétan kimutatta, hogy a szexuális aktus (és nem a maszturbálás) kifejezetten csökkentette a szisztolés vérnyomást – vagyis az első értéket a számok közül.

Edzésnek is tökéletes

Remek formája az edzésnek a szeretkezés, persze a futópadot nem helyettesíti, de sokat számít. Percenként kb. öt kalóriát használ, mindenképp többet, mint a tévénézés! Növeli a pulzusszámot és több izmot megmozgat. Ahogy egy átlagos edzés, ez is akkor a leghatékonyabb, ha rendszeres!

Érdekes? Olvasd tovább itt!

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!