Ezek az ételek tele vannak probiotikummal

Helyesen szeretnél étkezni? Támogatnád a bélflórád egészségét? Válassz olyan élelmiszereket, amelyekkel két legyet üthetsz egy csapásra – probiotikum-tartalmúakat!

 Van bőven belőlük – sőt, még finomak is.

Ha egészségesen szeretnénk élni, táplálkozásunknak is tudatosnak kell lennie.

A probiotikum tartalmú ételekkel azért járunk jól, mert nemcsak ízletes finomságokkal telítődünk, hanem jó baktériumokkal is – melyek segítenek kialakítani a gyomor egészséges egyensúlyát.

Nézzük, miből válogathatunk!

 
Joghurt: a probiotikumok legismertebb forrása. A „jó” baktériumok hozzájárulnak ahhoz, hogy gyomrunkban meglegyen a kényes, egészséges egyensúly. A probiotikumok tanulmányok szerint segítenek az laktóz intolerancia csökkentésében is. A hasmenést, a gázképződést és egyéb gyomorproblémákat is enyhítik. Az élő és aktív kultúrákra mindig rábízhatjuk magunkat!

Savanyú káposzta: válasszuk a nem pasztőrizált változatot! Ez a folyamat ugyanis elpusztítja az aktív, jó baktériumokat. A savanyú káposzta és koreai „testvére”, a kimchi immunerősítő vitaminokkal van tele, melyek távoltartják a fertőzéseket.

Lágy sajtok: az emésztés szempontjából jó választások, ám nem minden probiotikum éli túl az utat gyomrunk és beleink felé. Tanulmányok szerint ugyanakkor a fermentált, lágy sajtokban levők  – amilyen a Gouda – elég kitartóak ahhoz, hogy elérjék a célt.

Érdekes? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!