Ezek miatt a dolgok miatt simán elhízhatsz!

A túlsúly kialakulását sok minden befolyásolja.

A kockázatot ugyanúgy növeli az anya dohányzása a terhesség során, mint az, ha a gyerek soha nem reggelizik. Az sem jó, ha nincs fix időpont, amikor este nyugovóra térne – derül ki a Kaliforniai Egyetem friss kutatásából.

Mindhárom tényező fontos szerepet játszik

a gyerekkori túlsúly kialakulásában. A Pediatrics című szaklapban publikált anyag az első olyan kutatás, amely a gyerek testtömeg-indexének függvényében vizsgálja az anya és a gyerek életmódját a gyerek életének első tíz évében.

A gyerekkori elhízás a gyerek mentális egészségét is rontja, ami a serdülőkorra és a felnőttkorra is kihat. Ez a fajta pszichoszociális rosszullét negatív énképben, általános elégedetlenségben és magasabb kockázatvállalásban materializálódik, ami

később alkoholfogyasztáshoz és dohányzáshoz vezet.

„Régóta tudjuk, hogy a túlsúlyos anyák gyermekei nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is túlsúlyosak, ami környezeti hatásokra és genetikai tényezőkre egyaránt visszavezethető. Az azonban viszonylag új tudás, hogy az előbbi ilyen mértékben fontos tényező” – mondja a kutatást vezető Yvonne Kelly professzor.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!