Ezeket a hibákat kerüld, ha kezdő vagy a konyhában!

Ezeket az alapszabályokat tartsd be mindig!

Mindenkinek van egy "első süti" az életében. Rögtön nem kell mindennek tökéletesre sikerülnie, de azért jó, ha pár alapszabályt betartunk. Nézzük, milyen hibák bukkanhatnak fel, a torta- vagy süti sütés során!

Nem megfelelő tortaforma

Hiába fontos a kreativitás, egyáltalán nem mindegy, hogy az adott tésztát milyen formában, tepsiben toljuk a sütőbe. Próbáljunk hasonló méretű és formájú sütőedényt választani, mint amilyet a recept javasol, hogy a leírásban megadott sütési idő és hőfok is stimmeljen a süteményünknél. 

Megfeledkezünk a sütőpapírról

Ha gyakran sütünk, a sütőpapír az egyik legjobb barátunkká fog válni. Használatával sokkal könnyebben kijön a torta a formából, elfeledhetjük a ragadásokat, letapadásokat és a perem töredezettségét. 

Elfelejtjük kikenni vajjal a sütőformát

Amennyiben mégsem teszünk sütőpapírt a tepsibe, az alapos kivajazás, illetve kivajazás-belisztezés nem maradhat el. 

Lejárt szavatosságú hozzávalók

A sütőpornál és a szódabikarbónánál sajnos nem igazán lehet észrevenni, ha lejárt a szavatossági idő. Mindig nézzük meg a csomagoláson szerepelő dátumot, hiszen különben nem fog megemelkedni a süteményünk.

Nem engedjük ki a légbuborékokat

A sütemény tésztájának levegőre van szüksége, hogy könnyű és finom legyen, ám a túl sok levegő sem szerencsés, mert lyukak keletkeznek a tésztában. Ennek megakadályozására a megtöltött forma alját ütögessük oda párszor a konyhapulthoz. Így nem csupán a túl nagy légbuborékokat tüntethetjük el, hanem a tészta teteje is szépen elsimul.

 
Érdekes? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!