Ezeket soha ne add enni a kutyádnak!

Ahol étel van, ott előbb-utóbb megjelenik kutyánk is, hogy kivegye belőle a részét.

Ami pedig leesik a földre, azt egy pillanat alatt eltünteti. Azonban a buli hevében is muszáj odafigyelnünk kedvencünkre, létezik ugyanis több olyan – kerti összejöveteleken is gyakran előforduló – ételféleség, amely ártalmas vagy egyenesen mérgező a számára. 

Szőlő 

Bár az apró szemek elsőre ártalmatlannak tűnhetnek, a szőlő és a mazsola rendkívül mérgező a kutyákra. Az állatorvosok sem ismerik a pontos okot, azonban jobb nem kísérletezni: hányás vagy súlyosabb esetben a vesék leállása is lehet a következmény. 

Fokhagyma

Mi csodaszerként tartjuk számon, hiszen számos egészségügyi probléma esetén alkalmazhatjuk. A kutya esetén azonban fordított a helyzet, anémiát, azaz vérszegénységet okozhat. 

Avokádó 

Embereknek szuperélelmiszer, a kutyáknak viszont egyáltalán nem. Az avokádó egy persin nevű gombaölő mérget tartalmaz, amely emberekre ugyan ártalmatlan, de a kutyákra mérgező. 

Szilánkosra törő csontok 

Attól, hogy a kutyusunk kedvenc játéka a csont, nem adhatunk oda neki bármilyen csontféleséget. A kutyák a csirke csontjait például rendkívül könnyen szét tudják harapni, a roppanás hatására pedig szilánkosra törnek a szájukban. Az apró szilánkok lenyelés után komoly gondokat okozhatnak. 

Bacon 

Nincs is jobb, mint egy jó adag szalonnás tojással indítani a napot – már ha szeretjük a laktató reggeliket. Vagy baconbe tekert húst sütögetni azon a bizonyos grillpartin. A kutyákra nézve viszont veszélyes, ugyanis hasnyálmirigy-gyulladást okozhat. 1-1 falat még nem jelenti a világ végét, de ne csináljunk rendszert a bacon-jutalomból! Ráadásul a bacon meglehetősen sós, a só pedig szintén nem egészséges a kutyáknak. 

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!