Ezért egyél minél több málnát!

A legtöbb diéta is ajánlja!

A nyár egyik legfinomabb gyümölcse, ráadásul igen egészséges is. Éppen ezért nem meglepő, hogy a legtöbb diéta a bogyós gyümölcsök közül kifejezetten ajánlja a málna fogyasztását. Lássuk, mitől annyira egészségesek ezek a pirosló kis gyümölcsök - az Ízes Élet cikke.

Alacsony a cukortartalmuk

Tény, hogy a fruktóz, azaz a gyümölcscukor összehasonlíthatatlanul jobb alternatíva a finomított, hozzáadott cukornál, viszont még jobb hír, hogy a málna alacsony cukortartalommal bír. Egy csészényi adagban csak 5 gramm cukor található, ez pedig igencsak kedvezőnek számít, elég csak összehasonítani a banánnal, amely a maga 12 grammjával több mint dupla annyi cukrot tartalmaz.

Tele vannak antioxidánsokkal

Magas antioxidánstartalmuk segíti szervezetünket a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rákos betegségek és a túlsúly kialakulása elleni harcban. Egy csészényi málna a napi szükséges C-vitamin mennyiség 50%-át is fedezi.

Fiatalító hatással bírnak

A feljebb említett antioxidánsok a fiatalságunkat is segítenek megőrizni, hiszen szembeszállnak az idő előtti öregedést okozó gyulladásokkal. 

Tápanyagokban gazdagok

C-vitaminon és antioxidánsokon kívül más vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdagok. Említésre érdemes ezek közül a K-vitamin és a mangán, amelyek csontjaink szilárdságát biztosítják. Ezeken kívül található még magnézium, réz, vas, kálium, B- és E-vitamin is a gyümölcsben. 

Segítik az emésztésünket

Magas rosttartalmuk révén segítik az emésztésünket, és jóllakottabbnak érezzük magunkat tőlük.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!