2019.05.31. Italy
Az egészséges táplálkozás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a cukorbetegség kockázatát.
Tudja-e Ön, hogy ezek a betegségek növelik a demencia kialakulásának kockázatát? Az egészséges táplálkozás segít megőrizni általános egészségi állapotát, illetve a tápértékben gazdag ételek
karbantartják szellemi egészség és memória szempontjából -
írja a Napi Doktor.
Javaslatok az egészséges táplálkozásra:
Változatos és „színes” étkezés!
A kék és lila színű gyümölcsök és zöldségek tele vannak antioxidánsokkal. A kék- és lila szilva, a lila káposzta, fekete szeder, és az áfonya minden esetben kiváló választás.
A zöldek hasznosak az agynak, erősítik a csontokat, a fogakat, és fontosak a szemnek: zeller, uborka, borsó, spenót, avokádó, brokkoli, körte, zöld belű sárgadinnye.
További
egészségtippek itt: