Ezért egyél színes ételeket!

Az egészséges táplálkozás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a cukorbetegség kockázatát.

Tudja-e Ön, hogy ezek a betegségek növelik a demencia kialakulásának kockázatát? Az egészséges táplálkozás segít megőrizni általános egészségi állapotát, illetve a tápértékben gazdag ételek karbantartják szellemi egészség és memória szempontjából - írja a Napi Doktor.

Javaslatok az egészséges táplálkozásra:

Változatos és „színes” étkezés!

A kék és lila színű gyümölcsök és zöldségek tele vannak antioxidánsokkal. A kék- és lila szilva, a lila káposzta, fekete szeder, és az áfonya minden esetben kiváló választás.

A zöldek hasznosak az agynak, erősítik a csontokat, a fogakat, és fontosak a szemnek: zeller, uborka, borsó, spenót, avokádó, brokkoli, körte, zöld belű sárgadinnye.

További egészségtippek itt

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!