Ezért esik nehezedre szeretni magadat

Minden működő interperszonális kapcsolat alapja az intraperszonális viszonyod: a kapcsolatod önmagaddal. Mindenkiszámára más jelenti a kihívást ezen a téren.

Kos

A Kos imád versengeni, és általában sikeres is. A külvilág azt hiszi, egy ilyen szenvedélyes, erős karakter nyilván büszke a sikereire, miközben a Kos azon szorong, hogy miért nem többet, jobban és gyorsabban ért el. Mi lenne, ha nem hasonlítgatnád magad folyton másokhoz?

Bika

A Bika gyakran feltételekhez köti az önmagával való elégedettségét: ha ez és ez sikerül, majd jó lesz. Ha ezen és ezen túljut, megelégszik. A valóságban persze mindig van egy újabb cél, amiért a Bika küzd, és hajlamos mindig többet várni magától.

Ikrek

Az ikrek azt hiszi, az önismeret egyfajta kurzus az iskolában, amit ha elvégeztünk, kipipálhatunk dolgokat. Nem feltétlenül ismeri fel, hogy az önismeret egy életen árt tartó folyamat, és az önelfogadás is az előfeltétele.

Rák

A Rák igen gyakran csak akkor szereti magát, ha más is szereti őt, hajlamos ugyanis mások tükrén keresztül látni önmagát.

Oroszlán

Igen gyakran csak akkor szereti magát, ha úgy érzi, MINDENKI más is szereti őt - ami természetesen lehetetlen vállalkozás. Mindig van, akinek soha nem leszel elég jó, de ez az ég adta világon nem jelent semmit.

Szűz

A Szűz abszolút maximalista, így aztán igen gyakran ő az, aki túl sokat vár önmagától is, és ezért a végén elégedetlen.

Mérleg

A Mérleg kerüli a konfliktust, és ezért gyakran nem áll ki magáért. Igen gyakran mások akaratának rendeli magát alá, és aztán csodálkozik, hogy nem érzi jól magát ezért. Tanulj meg nemet is mondani!

Skorpió

Erős önpusztító hajlam él a Skorpióban: amit lassanként felépít, azt igen gyakran pillanatok alatt rombolja össze. Gyakran a kétes, destruktív figurák vonzzák, ami veszélybe sodorja őt...

Nyilas

Állandóan az új, friss élményt keresed, és sosem vagy teljesen elégedett. Mindig az új kaland, az új felfedezés érdekel. A Nyilas feladata, hogy megtanulja értékelni azt amije van, és ez kinyitja számára az önszeretet kapuját.

Bak

Túl sokat vár önmagától minden Bak. Ő az,a ki bele se fog valamibe, ha tudja, hogy az nem lesz tökéletes, ezért rengeteg potenciális sikerélménytől fosztja meg magát.

Vízöntő

Aggódsz, hogy más vagy, mint a többiek, és mit gondolnak rólad azok, akik számodra fontosak. A Vízöntő számára a külvilág véleménye az átlagnál is fontosabb.

Halak

A Halak gyakran saját hasznossága tükrében méri az életet, és csak hiszi el, hogy jó ember, ha minél több embernek tudott segíteni. Ugye mondanunk sem kell, hogy nem ez az egyetlen fokmérő, és nem ez az, ami az önszeretetet garantálja?

kép: https://pixabay.com/hu/users/jplenio-7645255/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!