Ezért finomabb az üveges üdítő!

A gyártók szerint termékeik receptje nem függ a csomagolástól, de a csomagolóanyag megváltoztathatja az ital ízét.

Elgondolkoztatok már azon, hogy a kedvenc üdítőtök íze mindig ugyanolyan-e? Sokan úgy gondolják, hogy műanyag palackból, fémdobozból és hagyományos üvegből fogyasztva más-más ízű az italuk. Ezúttal semmiféle érzéki csalódásról nincs szó, sőt tudományos magyarázat is van a dologra. A műanyag sokkal inkább átereszti a szén-dioxidot, mint az üveg vagy az alumínium, tehát a lezárt műanyag flakonból ki tudnak szökni a buborékok. Ráadásul

a plasztik palackok belsejét acetaldehid réteg fedi,

amely szintén befolyásolhatja az ital ízét. Ezek alapján elmondható, hogy az üveges üdítő tovább friss maradnak, mert a szén-dioxid nehezebben szabadul ki az üveges kiszerelésből, illetve műanyagra emlékeztető mellékízt sem fogunk tapasztalni. Az üvegek hátrányaként róható fel viszont a sokkal magasabb előállítási költség, ezért tűntek el szinte teljesen a boltok polcairól. Az alumínium dobozok jelenthetik a középutat, ezekből is nehezebben szökik el a szénsav, és nem is annyira költségesek, mint az üveg.

 (Ízes élet)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!