Ezért is olyan fontos a reggeli

Azok a tinik, akik kihagyják a nap első étkezését, egy életre gyengébb csontokkal, kisebb aggyal és lassabb anyagcserével rendelkeznek kortársaiknál – derül ki egy friss kutatásból.

A King's College London munkatársai egyetértenek abban, hogy a reggeli valóban a nap legfontosabb étkezése, de közben azt is vallják, hogy  kamaszok esetében szinte létfontosságú, hogy ébredés után egyenek valamit. Ha ugyanis ebben a szenzitív periódusban rendszeresen kimarad a reggeli, az már a fejlődést is befolyásolja: nem jut a szervezet elég vashoz, energiához, folsavhoz, kalciumhoz, ami számos egészségügyi probléma gyökere lehet.

A szakemberek a kutatás során négy és 18 év között gyerekek napi étkezési szokásait követték 1008 és 2012 között. Mint kiderült, a 11 és 18 év közötti gyerekek mintegy negyede minden reggel kihagyta a reggelit, ugyanez pedig a négy és tíz év közöttiek hét százalékára volt igaz.

Ezeknek a gyerekeknek a harmada vashiányos, míg az ötöde nem jut elég kalciumhoz, hét százalék szervezetében pedig kevés a folsav. „Mindez azt sejteti, hogy a reggeli valóban rendkívül fontos étkezés, hiszen ezeknek a tápanyagoknak a hiánya az egész életminőséget, egészséget befolyásolja abban a korban, amikor a szervezet még fejlődésben van” – mondja a kutatást vezető Dr. Gerda Pot.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/photos/reggeli-eg%C3%A9szs%C3%A9ges-hummus-1804457/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!