2019.08.23. Italiano
Valahol mindent el kell kezdeni, igaz ez a konyhai tevékenységekre is.
Boris Ginet professzionális séf és étterem-tulajdonos összegyűjtött pár jó tanácsot, amelyeket mindenképpen érdemes megfogadni, hogy profi szakácsokká váljunk a saját konyhánkban.
Süssünk egyenletesen
Nem minden sütő süt egyformán, még a legjobbakban is akadnak melegebb és kevésbé meleg pontok. Ha legalább egyszer megfordítjuk (kb. a sütési idő felénél) az ételt, sokkal egyenletesebben fog megsülni, és érezhetően finomabb lesz a végeredmény.
Friss fűszernövények
Néhány friss, cserepes fűszernövénynek (például koriandernek, petrezselyemnek, snidlingnek, bazsalikomnak és zsályának) minden konyhában ott lenne a helye. Ha csak díszítésnek használjuk, akkor is sokkal mutatósabb velük az étel. Persze az íz a legfontosabb, süssünk-főzzük velük minél többet!
Gyakoroljunk a késünkkel
Profi tipp: a nem domináns kezünkön mindig hajlítsuk be az ujjainkat, a kést fogó kezünk mutatóujját pedig ne tegyük a kés pengéjének a tetejére.
Kerüljük a zsúfoltságot
Ne pakoljuk tele a serpenyőt! Ha ugyanis csurig van a serpenyő, gőz keletkezik, és az étel pirulás helyett párolódni fog.
Nem kell könnyezni hagymavágás közben
Felvágás előtt tegyük 10 percre jeges vízbe a hagymát, így kevesebb könnyel megúszhatjuk a hagymavágást.
Sózzunk bátran
Egy adag tengeri só nagyszerűen elővarázsolja az ételek eredeti ízét.
További
tippek itt!