Ezt tanácsolja kezdő szakácsoknak a profi séf

Valahol mindent el kell kezdeni, igaz ez a konyhai tevékenységekre is.

Boris Ginet professzionális séf és étterem-tulajdonos összegyűjtött pár jó tanácsot, amelyeket mindenképpen érdemes megfogadni, hogy profi szakácsokká váljunk a saját konyhánkban. 

Süssünk egyenletesen

Nem minden sütő süt egyformán, még a legjobbakban is akadnak melegebb és kevésbé meleg pontok. Ha legalább egyszer megfordítjuk (kb. a sütési idő felénél) az ételt, sokkal egyenletesebben fog megsülni, és érezhetően finomabb lesz a végeredmény.

Friss fűszernövények

Néhány friss, cserepes fűszernövénynek (például koriandernek, petrezselyemnek, snidlingnek, bazsalikomnak és zsályának) minden konyhában ott lenne a helye. Ha csak díszítésnek használjuk, akkor is sokkal mutatósabb velük az étel. Persze az íz a legfontosabb, süssünk-főzzük velük minél többet!

Gyakoroljunk a késünkkel

Profi tipp: a nem domináns kezünkön mindig hajlítsuk be az ujjainkat, a kést fogó kezünk mutatóujját pedig ne tegyük a kés pengéjének a tetejére.

Kerüljük a zsúfoltságot

Ne pakoljuk tele a serpenyőt! Ha ugyanis csurig van a serpenyő, gőz keletkezik, és az étel pirulás helyett párolódni fog. 

Nem kell könnyezni hagymavágás közben

Felvágás előtt tegyük 10 percre jeges vízbe a hagymát, így kevesebb könnyel megúszhatjuk a hagymavágást.  

Sózzunk bátran

Egy adag tengeri só nagyszerűen elővarázsolja az ételek eredeti ízét.

További tippek itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!