Ezt teheted a fejbőr izzadása ellen

A fejbőr izzadása nagyon kellemetlen, a rendszeresen sportolók tudják ezt jól.

Már egy közepes tempójú kardio-edzés után is lehet csuromvizes a hajunk, ezért edzés után muszáj beiktatni egy alapos hajmosást. Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője elmondja, milyen módszer segít abban, hogy ne kelljen a tökéletes frizura és a sport között választani.

A botoxról mindenkinek az arcfiatalítás jut eszébe,

azonban számos más területen is hasznát lehet venni az orvos-esztétikában. Megoldás például, ha sportolás közben nagyon izzad a fejbőrünk, és szeretnénk ettől jó időre teljesen megszabadulni, vagy ha elegünk van abból, hogy a nyári napokon hamar oda a gondosan beállított frizura. A hajas fejbőr botoxszal történő kezelése, azaz a skalp botox vagy blowtox egyre ismertebb és teljesen biztonságos: évek óta alkalmazzák már a migrén kezelésében is.  

"A blowtox célja lelassítani az izzadást edzés közben,

ezáltal pedig nem lesz vizes a haj, megmarad a beállított frizura. A páciensek igényei alakították ki ezt a módszert, mivel sokakat zavar az izzadás, hogy a mozgás után folyton extra időt kell a hajával is foglalkozni. A botoxot korábban más területeken is alkalmazták már sikeresen az izzadás csökkentésére" – mondja Dr. Széchenyi Kornél.

Akár a teljes nyárra is megszabadulhatunk az izzadástól

Kétféle fokozott-izzadás típus létezik: az elsődleges, ami szervezeti állapot, és másodlagos, ami külső tényező vagy gyógyszer által előidézett mellékhatás miatt alakul ki. "Az idegek és az izzadságmirigyek közötti kommunikáció blokkolásával a botox meggátolja az izzadságmirigyekre ható ingerületátvivő anyagok felszabadulását, melyek ezáltal megbénulnak, és nem fognak verejtéket elválasztani. Ezt a kezelést általában a hónaljba, a kézbe vagy a lábba történő injekcióval végzik" – árulja el.

A beavatkozás nagyjából 15 percet vesz igénybe,

a hatása viszont akár fél évig is eltarthat. "Egy teljes fejbőrbotox sok kis injekciószúrással történik. Mivel a fejen a bőr érzékeny, ezért a beavatkozás is kellemetlenebb, mint más testrészeken, ezért a szúrások előtt a fejbőrt jegeljük, így az apró tűvel történő szúrások is elviselhetőbbek" – mondja Dr. Széchenyi. Külön pozitívum, hogy a fejbőrbe fecskendezett botox a hajhagymáknak is jót tesz, a kezelés hatására a hajkorona dúsabb és vastagabb lesz.

Forrás: New Beauty, purecom

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!