Ezt teheted a parlagfű allergia ellen!

Ilyen lehetőségeink vannak az allergia tüneteinek kezelésére.

A parlagfű, minden évben egyre több embernek okoz panaszokat. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondja, milyen lehetőségeink vannak a tünetek kezelésére, mit használjunk parlagfű allergia ellen.

Ezek a parlagfű allergia tünetei

A szezonális légúti allergiás tünetek megjelenését különböző növények virágpora, pollenek belélegzése okozza. Valakinél a nyírfa, a mogyoró, a pázsitfűfélék virágzása idején jelentkeznek a panaszok, de a legtöbben a parlagfű pollenszórásakor tapasztalják az allergiás tünetek megjelenését. Hazánkban a leggyakoribb allergiát okozó növény augusztus közepétől október közepéig szórja a polleneket, de az időjárás függvényében a szezon kitolódhat. Az

első tünetek akár július végén is jelentkezhetnek.

A parlagfű allergia elleni első lépés, felismerni a tüneteit. Ha a parlagfű pollen megtapad a parlagfű allergiás beteg nyálkahártyáján, akkor hisztamin szabadul fel a szervezetben. A hisztamin nyálkahártya duzzanatot és fokozott váladékozást, viszketést okoz, emiatt jelentkeznek a parlagfű allergia tünetei: tüsszögés, orrdugulás, orrfolyás, orr- és szemviszketés, szemkönnyezés, viszkető érzés a torokban a legjellemzőbb panaszok. Az allergia tünetei miatt ebben az időszakban jelentkezhet fáradtság, fejfájás, arcüreg probléma, álmatlanság és szaglászavar is, sőt a bőrön megtapadó pollenek az ekcémás tüneteket is fokozhatják.

Érdekes a cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!