Félmillió eurót ajánl a rendőrség az ékszerrablás nyomravezetőjének

Félmillió euró nyomravezetői díjat ajánlottak fel a drezdai ékszerrablók azonosítása fejében.

A szász rendőrség minden eszközt megragad az ügy megoldása érdekében. Az eset feltárására alakult, Epaulette nevű különleges nyomozócsoport létszámát negyven főre emelték. Tervek szerint péntek délelőtt fejezik be a helyszínelést. Egyelőre nincsen forró nyom az ügyben. A különleges nyomozócsoport összesen 342, a lakosságtól érkezett információt vizsgál, köztük 49 esetben képeket és videofelvételeket.

Az ellopott, briliánsokat és gyémántokat tartalmazó

ékszerek és tárgyak megkerülésére szakértők szerint alig van remény. Willi Korte szakértő szerint annak esélye, hogy felbukkanjanak a műtárgypiacon és sértetlenül visszakerüljenek a múzeumba, elenyésző. "Az a legnagyobb félelmem, hogy a köveket kitörik belőlük és egyenként értékesítik" - mondta. Korte szerint a gyémántok gyakran szolgálnak fizetőeszközként, gyakran adják őket tovább Észak-Amerikába, Kelet-Európába vagy Ázsiába.

A rendőrség az ékszerrablás négy elkövetője után nyomoz.

A két betörő mellett, akik a palotában készült felvételeken láthatók, még két tettes tartózkodhatott az épületen kívül. A múzeumként működő drezdai uralkodói palota szerdán újranyitott, de a kincstár, ahonnan a három nagy értékű ékszergarnitúrát ellopták, egyelőre zárva marad.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!