Ferenc pápa: a járványban is meg kell látnunk a jót

A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszakának nevezte a koronavírus-járványban érkező karácsony előtti heteket Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében advent első vasárnapján.

Franciscus szerint mindenki tudja, hogy az öröm mellett ugyanúgy életünk része az is, amikor a csalódottság, sikertelenség, elveszettség érzése kerekedik felül.

“A világjárvány sokakban kelt aggodalmat, félelmet és keseredettséget

azzal a veszéllyel, hogy pesszimizmusba, zárkózottságba, apátiába zuhanunk” – hangoztatta Ferenc pápa, aki orvosságként a remény erejét állította példaként.

A járvány teremtette jelenlegi nehéz helyzetben is a “jót kell keresni: nagyobb mértékletességet, figyelmet (..) azok iránt, akiknek szüksége lehet rá, egyszerű imádságot a családban. Ez a három segíthet sokat” – mondta Ferenc pápa. Megjegyezte, az élet viharaiban

Isten mindig segítő kezet és védelmet nyújt

a fenyegető veszélyekkel szemben. Az egyházfő az apostoli palotáknak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el vasárnap déli beszédét, amelyet az Úrangyala-imádság (Angelus) kísért. Szavait néhány százan hallgatták a téren.

Forrás: Nuus.hu 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!