Fogadjunk, hogy nem tudsz mindent a csokiról!

Azt biztosan tudtad, hogy a csokoládé mértékkel fogyasztva rengeteg jótékony hatással bír. Íme néhány tény, amelyet még a legelvakultabb rajongók sem biztos, hogy tudtak...

A kakaóbab főleg Észak-Afrikában terem

A kakaó növény, amelyből a csoki is készül, bár Dél-Amerikában, az Amazonas mentén őshonos, de manapság a világ termesének 70%-a Afrika nyugati részéről származik. Elefántcsontpart a legnagyobb kakaótermelő ország.

Napóleon is imádta

Nehéz elhinni, hogy a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezére édesszájú volt, pedig igaz. Nagy kedvence volt a csoki, hadjáratai során külön utasításba adta, hogy a borral együtt szolgálják fel neki étkezései során.

A fehér csoki nem is csoki

A fehér csokiban nincs kakaó, ezért igazából nem is tekinthető csokinak. Csupán kakaóvajat tartalmaz, amely a kakaóbab egy részéből készül.

Forrás: pexels.com

A csoki igazándiból zöldség

Ha meg szeretnénk indokolni magunknak, hogy miért is jó csokit enni, íme egy ütős érv. A csoki minden fajtája kakaóbabból készül, ez a kakaófa termése, ami pedig egy örökzöld, a gyapottal rokon növény.

+1 Fizetőeszközként is szolgált

Persze nem ritka, hogy valakit manapság is le lehet venni a lábáról egy kis finomsággal, volt idő, amikor hivatalos fizetőeszközként is szolgált.Kíváncsi vagy, hol? Az Ízesélet.hu cikkéből megtudhatod! ;) 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!