Fuldoklót mentett meg egy brit konzul Kínában - videó

A kínai internetezők hősként ünneplik a fuldokló nőt megmentő brit főkonzult, Stephen Ellisont.

A délnyugat-kínai Csungkingban állomásozó brit főkonzult, hősként ünneplik a kínai internetezők, miután kimentett a vízből egy fiatal nőt - írja a Nuus. A CGTN hírcsatorna szerint Stephen Ellison főkonzul éppen Csungking mellett tett látogatást szombaton, amikor egy fiatal nő a

part menti sziklákon megcsúszva a folyóba esett.

Látva, hogy a nő elkeseredett küzdelmet folytat az erős áramlással, a triatlonversenyeken rendszeresen induló diplomata levetette cipőjét, és utána vetette magát. A kínai interneten azóta elterjedt videón látható, hogy mire a 61 éves Ellison odaért a szerencsétlenül járt nőhöz, ő már arccal lefelé feküdt a vízen. A diplomata a hátára fordította, majd gyorsan az utánuk hajított mentőgumihoz úszott a nővel, a parton állók pedig kihúzták őket.

A nő rövidesen visszanyerte az eszméletét.

A kínai Twitternek is nevezett Weibo mikroblogon sokan osztották meg a videót. A kommentelők közül a legtöbben méltatták a brit diplomata tettét, míg mások a helyszínen lévő kínaiakat kritizálták amiatt, hogy közülük senki nem sietett előbb a bajba jutott segítségére. A pekingi brit nagykövetség hétfőn a Twitteren közzétett bejegyzésben írta le az eseményeket, hozzátéve:

rendkívül büszkék a csungkingi főkonzulra.

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján szintén méltányolta a brit diplomata tettét: “bátorsága elismerésre méltó, ezért fogadja nagy dicséretemet”. A kínai-brit kapcsolatok az elmúlt időszakban fagyosabbá váltak, elsősorban amiatt, mert London bírálta Kína vezetését a hongkongi autonómiát veszélyeztető lépései miatt, kivívva ezzel a kínai vezetés nemtetszését.

Mi még annyit tennénk hozzá, hogy

nagyon menő a főkonzul zoknija.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!