Geszler Dorottyán egyszerűen nem fog az idő

Geszler Dorottyát műsorvezetőként ismertük meg, azonban tíz éve a sport világában épített új karriert.

Pilates edzőként dolgozik, aminek köszönhetően közel az ötvenhez is tökéletes alakkal büszkélkedhet. Manapság gyakran esik szó a karrierváltásról, arról, hogy valaki a szakmájában eltöltött évtizedek után teljesen más, új területen próbálja ki magát és lesz sikeres. Geszler Dorottya életében is eljött ez a pillanat,

találkozása a pilates edzésformával sorsszerűnek mondható.

„Több, mint tíz évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a mozgásformával, és rögtön úgy éreztem, hogy ezt tanítani is szeretném. A táncpedagógus diplomám már megvolt, de sosem használtam. Amikor utánajártam, kiderült, először aeorbic oktatóként kell vizsgázzak, csak utána jöhet a pilátes. Itthon és külföldön is képeztem magam. Mivel ennél a típusú mozgásnál nagy hangsúly van a gerincen, ezért fontosnak tartottam, hogy ne gyorstalpalón végezzem el az oktatói tanfolyamot, hiszen a vendégeim egészsége mindennél fontosabb” – kezdi Geszler Dorottya, aki október 13-án a Fitbalance-on is edzést tart majd a Budapest Sportarénában.

„Nem volt tudatos a karrierváltásom.

Nehéz bárkit is arra biztatnom, hogy ugorjon fejest az ismeretlenbe, de mégis azt vallom, hogy merjük megvalósítani az álmainkat! Ehhez önismeret és tudatosság szükséges. A pilátes is erre tanít, a befelé fordulásra, arra, hogy tudjuk, hol vannak a határaink és azokat feszegetve képesek legyünk a fejlődésre. A kiégést megelőzni kell, nem  megvárni” – vallja a tréner, akinek az életében a sport szép lassan nagyobb teret kapott, mint a tévézés. „Egy ideig volt átfedés, vezettem életmód műsorokat, de a hangsúly áttevődött a pilatesre, a tévé pedig háttérbe szorult. Ennek ellenére, ha olyan feladat találna meg, örömmel ülnék ismét a kamerák elé” – folytatja. Dorottya nem titkolja a korát, jövőre ötven éves lesz, ám ezt senki nem mondaná meg róla.

„Ennek nagy része genetika, tőlem független dolog.

Nem hiszek a megvonásos diétákban, a sport túlhajszolásában. Igyekezzünk egészségesen étkezni, sokat mozogni, de ne ostorozzuk magunkat, ha kimaradnak napok. A mai, rohanó világban annyi helyen kell megfelelni, nincs tragédia, ha kimarad egy-egy nap. A pilates stresszoldó hatású is, és nincs annál nagyobb öröm, amikor a vendégeim úgy mennek ki az óráról, hogy elmúlt a nyak-hát, vagy fejfájásuk. Ezért megéri csinálni!” – fejezte be a műsorvezetőből lett edző, akinek óráján bárki részt vehet vasárnap, aki regisztrál az ingyenes Fitbalance-ra.

Fitbalance Aréna – ingyenes sport és életmód fesztivál október 13-án az Arénában

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!