Gotham-díjat nyert a Nomádok földje

A független filmes Gotham-díjak átadóján A nomádok földje nyerte a fődíjat.

Chloé Zhao A nomádok földje című drámája kapta a legjobb filmnek járó elismerést a független filmes Gotham-díjak hétfő esti "hibrid" átadóján - írja a The Variety.

A kortárs amerikai westerndráma a közönségdíjat is elnyerte

a New York-i Cipriani Wall Street rendezvényközpontból az élőben közvetített, de közönség nélkül, a jelöltek online részvételével megtartott gálán.
A nomádok földje egy 2017-ben megjelent könyv alapján készült. Frances McDormand a történetben egy magányos nőt játszik, aki furgonjával útra kel nyugat felé, és kilépve a megszokott kisvárosi életéből, modern nomádként él tovább.
A 30. Gotham-díjátadó történelmet írt azzal, hogy a

legjobb film díjára jelölt produkciók mindegyikét nő rendezte.

A legjobb színész díját Riz Ahmed kapta a Darius Marder rendezte Sound of Metal című zenés drámában nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznőnek járó elismerést Nicole Beharie-nek ítélték a Channing Godfrey Peoples rendezésében készült Miss Juneteenthért. A dokumentumfilmek mezőnyében a PBS Distribution és a Frontline által jegyzett A Thousand Cuts című produkciót, valamint az Amazon Studios filmjét, a Time-ot hirdették győztesnek.

A sorozatok közül az HBO által jegyzett Watchmen című minisorozat és a Tönkretehetlek című széria kapott díjat. A gálán az Aaron Sorkin rendezte

A chicagói 7-ek tárgyalása című film is elismerésben részesült.

Különdíjat kapott munkássága elismeréseként Viola Davis Oscar-díjas színésznő, Steve McQueen brit filmrendező, Ryan Murphy amerikai producer, rendező és író, valamint posztumusz a tavaly elhunyt Chadwick Boseman színész.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!