Győzelem, a brit Burger King leáll a műanyag játékokkal!

Csökkenni fog a hulladék mennyisége, és ez két kislánynak köszönhető.

A tízéves Ella és a hétéves Caitlin testvérek, és Hampshire-ben élnek. Édesanyjuk segítségével még 2018 folyamán indítottak egy petíciót, mely a gyorséttermi gyermekmenüket érinti. Rachael Wood és lányai a change.org oldalon össze is szedtek félmillió aláírást.

View this post on Instagram

We're melting down plastic toys… for good. Join the #BKMeltdown #Meltdown

A post shared by Burger King UK (@burgerkinguk) on

Pár percig köti csak le a gyerekek figyelmét az étel mellé kapott műanyag figura. A megunt játékot aztán kidobják, és így a környezetet károsító szemét lesz belőle. Azt szeretnénk, ha valami olyasmit adnának inkább, ami a fenntarthatóságot szolgálja. Így több generáció számára is megóvhatnánk a bolygónkat.

áll a kezdeményezésben, melyre a brit Burger King a minap reagált is: bejelentették, hogy ezentúl nem adnak műanyag játékot a menühöz. A lányokkal riportot készített szeptember 18-án Anita Rani, a BBC munkatársa, aki a War On Plastic című műsort is vezeti. 

Együtt találkoztak a gyorsétterem-lánc vezérigazgatójával is. Kiderült, hogy a legyártott, ám még nem forgalmazott játékokat is visszavonja a cég. Aznap a vállalat megerősítette műanyagmentes szándékát tweetben is, melyben hozzátették, hogy visszaváltják a megunt figurákat: cserébe ingyen King Junior jár!

Ez az Olvadáspont kampányhoz is kapcsolódik, ahol a szórakoztatás új útjait is keresik. Közel 320 tonna plasztik holmit várnak vissza, amit újrahasznosítanak.

A McDonalds neve szintén szerepelt a felhívásban, ám az amerikai vállalat ennyire nem bizonyult rugalmasnak. Egyelőre nem terveznek hasonlóan drasztikus lépést, ám náluk a Happy Mealt fogyasztóknak lehetőségük van választani a figura és egy adag gyümölcs közt. Jövőre beígérték, hogy valamilyen játékos próbatétel teljesítése után jár majd jutalomkönyv is.

Sok vendégünk örül az apró figyelmességnek, de egyáltalán nem kötelező elfogadni a felkínált ajándékot.

idézi a szigetországi igazgatót, Paul Pomroy-t a Popsugar.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!