2019.10.03. Italiano
A krumplipüré nem rossz, de a változatosság még annál is jobb.
Ha ti is így vagytok vele, tegyétek félre néha a burgonyát, és készítsetek alternatív, krémes püréket különböző zöldségekből. A kétkedőknek pedig üzenjük: nem, nem „bébipapi”
püré recepteket ajánlunk. Tejszínnel, vajjal krémesítve, finom fűszerekkel felturbózva ezek bizony „felnőtt” ételek.
Zeller
A zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor teljesen megpuhult, leszűrjük, és még melegen összetörjük. Finom sóval, szerecsendióval és citromlével ízesítve, vajjal vagy habtejszínnel kikeverve tehetjük még krémesebbé.
Karfiol
A zellerpüréhez hasonlóan készül a karfiolpüré is, a kis rózsákra szedett zöldséget először puhára főzzük vagy pároljuk, majd összetörjük. A klasszikus só-bors páros helyett egy kevés olajon megfuttatott fokhagymával és curry fűszerkeverékkel nem csupán finom, de különleges is lesz.
Brokkoli
Szintén hasonlóan készül, dinsztelt hagymákkal tehetjük ízesebbé.
Édesburgonya
Hogy igazán ízes legyen, a burgonyákat egészben, sütőben érdemes megsütni. Ezután egyszerűen összetörjük, kevés só és bors, illetve némi vaj bőven elegendő hozzá.