Háromgyerekes anya lábak és kezek nélkül? Vagy úgy, hogy a 2 évese nagyobb, mint ő? Van ilyen!

Az anyaság alaphangon se egyszerű műfaj, de mi van akkor, ha se a kezeidre, se a lábaidra nem tudsz támaszkodni, vagy épp a kétévesed szinte pontosan akkora, mint te magad?

Fogyatékossággal, nehezített terepen

A Nature vadiúj kisfilmje két anyát mutat be, akiknek fel adva a lecke. Egyikük, Trish kerekesszékhez van kötve, se keze a kezei, se a lábai nem jelentenek segítséget számára, kénytelen mindent a szájával csinálni, és hasizomból mozogni. Férjével két gyereket nevelnek, a film végére azonban megérkezik a harmadik csemete is, aki szintén teljesen egészséges.

Michelle egyedülálló anya egy majdnem kétéves kisfiúval, aki történetesen szinte pontosan akkora, mint a törpeség egy speciális formájával született anyukája. Mégis hogyan tudhatod biztonságban a gyereket, ha a speciálisan kialakított otthonodban ő is eléri a tűzhelyt, a vízcsapot, a villanykapcsolót és az ablakot? És mit csinálsz, ha nem tudod felemelni, ha épp hisztizik, és véletlenül se akar elmozdulni onnan, ahol áll?

Rengeteg előítélettel találkoznak

Mindkét anya rengeteg előítélettel kényszerül szembenézni speciális helyzetéből fakadóan. Trish gyakran hallja, hogy “milyen az ilyennek gyerek?”, “hát ez még magát se tudja ellátni!” “örüljön, hogy él”, “önző az ilyen”, miközben pontosan tudja, hogy gyerekei semmiben sem szenvednek hiányt, és ő maga módján képes tökéletesen ellátni őket. Michelle-nek még a közvetlen környezete se gratulált, és az orvosa emlékeztette a pozitív teszt után, hogy még van lehetőség “átgondolni az opcióit”. Ma már hálás, hogy nem tette, még ha kisfia apjával 6 hónappal a gyerek születése után külön is váltak az útjaik.

Mindenre van megoldás...

A siker érdekében mindkét anya kénytelen volt speciális megoldásokat kidolgozni: Trish remekül főz, mosdat és mossa gyerekei fogát a szájával, és kerekesszéke úgy van kialakítva, hogy a gyerekek is helyet kapjanak rajta, hogy együtt sétálhassanak. Michelle a kabátra erősített kantár segítségével tartja kordában kisfiát, aki elkóborolna már a parkolótól a bejáratig, ha mennek valahova, és igyekszik szeretettel, de határozottan fegyelmezni a gyerek biztonsága érdekében. .

A két nő egymástól függetlenül is tudja: a legtöbb anya ismeri a problémákat, amikkel szembe kell nézniük, ők azonban még inkább ott kell, hogy legyenek fejben, hogy minden flottul menjen. És hát ehhez bizony kaptak is elegendő lelki muníciót, úgy látszik…

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!