2019.07.19. Italy
Az ördög mindig a részletekben van. Tűzgyújtás előtt gondold át ezeket!
Gyújtsuk be időben a grillt
Ne várjunk az utolsó
pillanatig a grill begyújtásával, gyújtsuk meg a faszenet jóval azelőtt, hogy a húst a rácsokra tennénk. Így a tűznek lesz ideje egy kicsit leégni, a hő pedig szép egyenletesen fogja érni az ételt a grillrácson.
Füstölés vagy grillezés?
Érdemes tisztában lennünk a két eljárás közötti különbséggel. A füstölés lassan, nem közvetlen hővel történik, és az eredmény – amennyiben jól csináljuk – ízletes, a csontokról magától leváló, omlós hús lesz. Ezzel szemben grillezéskor gyorsabban, magas hőmérsékleten pirítjuk meg a húsdarabokat.
Hőszabályozás
Variáljunk bátran a faszén mennyiségével: a grill egyik részére tegyünk többet, a másikra pedig kevesebbet. Ezzel a módszerrel különböző hőmérsékletű zónákat tudunk létrehozni.
Jó barátunk lesz egy tálka víz
Néhány drága grillsütő rendelkezik beépített víztartállyal. A folyadék elpárolgása gyorsítja a főzési folyamatot, és ami még fontosabb: nem engedi kiszáradni a húst. Ezt a tartályt házi módszerekkel is könnyen megvalósíthatjuk, csak tegyünk egy fémtálcát a szén közé, és töltsük fel vízzel.
Na de milyen lehet a grillezett banán? Olvasd tovább a cikket itt!