Hasznos tippek a hétvégi grillezéshez

Az ördög mindig a részletekben van. Tűzgyújtás előtt gondold át ezeket!

Gyújtsuk be időben a grillt 

Ne várjunk az utolsó pillanatig a grill begyújtásával, gyújtsuk meg a faszenet jóval azelőtt, hogy a húst a rácsokra tennénk. Így a tűznek lesz ideje egy kicsit leégni, a hő pedig szép egyenletesen fogja érni az ételt a grillrácson.

Füstölés vagy grillezés?

Érdemes tisztában lennünk a két eljárás közötti különbséggel. A füstölés lassan, nem közvetlen hővel történik, és az eredmény – amennyiben jól csináljuk – ízletes, a csontokról magától leváló, omlós hús lesz. Ezzel szemben grillezéskor gyorsabban, magas hőmérsékleten pirítjuk meg a húsdarabokat.

Hőszabályozás

Variáljunk bátran a faszén mennyiségével: a grill egyik részére tegyünk többet, a másikra pedig kevesebbet. Ezzel a módszerrel különböző hőmérsékletű zónákat tudunk létrehozni. 

Jó barátunk lesz egy tálka víz 

Néhány drága grillsütő rendelkezik beépített víztartállyal. A folyadék elpárolgása gyorsítja a főzési folyamatot, és ami még fontosabb: nem engedi kiszáradni a húst. Ezt a tartályt házi módszerekkel is könnyen megvalósíthatjuk, csak tegyünk egy fémtálcát a szén közé, és töltsük fel vízzel.

Na de milyen lehet a grillezett banán? Olvasd tovább a cikket itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!