Hatalmas bukással indított az új magyar kerékpárverseny - videó

Tótvázsony és Balatonszőlős közt történt a tömeges bukás.

Emlékezetes tömegbalesettel mutatkozott be az új, balaton-felvidéki bicikliverseny vasárnap.

Az 1. Gella Kupa első körében, a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtőn olyan baleset történt, ami nem mindennapos a hazai kerékpárversenyek históriájában. Az egyik versenyző szerint: „Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk.

Én is a patakmederbe zuhantam,

megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal.” Egy másik versenyző a Youtube-ra töltötte fel a videóját, az alábbi szöveggel: „A legrövidebb és leggyorsabb versenyem eddig. 3km 4perc alatt. Köszönöm a szervezőségnek a »fantasztikus«, remélem, megismételhetetlen és »hozzáértő« szervezést!!!”

A kétszáz induló közül ötvenen estek el,

hetvenes tempóval. Az Országos Mentőszolgálat szerint 19-en kaptak orvosi ellátást. A londoni olimpián részt vett Lovassy Krisztián kerékpár versenyző szerint a pálya vonalvezetése miatt sejthető volt a bukás: „Én előre jót nem hallottam a pályáról, annak vonalvezetéséről, kijelöléséről, és felhívták a figyelmet, hogy a lejtő szinte életveszély, mert újra lett aszfaltozva és 80-90 kilométer/órával is könnyedén lehet menni.”

444.hu

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!