Elképesztő nevekkel próbálkoznak némely babák szülei

A hivatalok szerencsére ellenállnak a leghajmeresztőbb ötleteknek.

Nem csak Olaszországban, de Mexikóban és a franciáknál is erős szabályok vonatkoznak az utónevekre. Hiába döntötték el a szülők azt, hogy például a Lucifer keresztnevet adják gyermekünknek – nem minden hivatal hagyja jóvá kérésüket. Egy német kisfiú így 2017-ben a Lucian névvel kellett, hogy beérje. Új-Zélandon hat alkalommal utasították el ezt a javaslatot, Amerikában viszont 26 esetről tudni. Japánban az Akuma (Ördög) sem csúszott át a ’90-es években.

via GIPHY

A Nutella 2015-ben merült fel, egy francia kislány esetében. Négy hónapig ment a huzavona, végül az Ella maradhatott. Egy másik híres márka, az Ikea fogant meg több szülő fejében: ennek maga a lakberendező cég sem örült. Ám az Egyesült Államokban 1989-ben 72 lány és 9 fiú megkaphatta ezt a nevet.

via GIPHY

A Messiah (Messiás) már Amerikában is volt, hogy kiverte a biztosítékot:

A Messiás egy cím, melyet csak egy személy viselhet. Jézus Krisztust illeti meg.

Állt egy 2013-as kelet-tennessee-i határozatban, mely ügy a Martin név javára dőlt el. Azóta a bírót kirúgták, és 2018 óta 1983 kisfiú Messiás futkos a tengerentúlon, plusz 33 lányka is, ezen a magasztos néven.

via GIPHY

Egy egyiptomi apuka az országban a forradalmat elősegítő, kék közösségi oldal nevét szerette volna a lányának adni 2011-ben. Mexikóban a Facebook név mellett a Robocop sült még fel: egy sonorai család megkapta, hogy

pejoratív, hátrányos, kirekesztő és értelmetlen

a döntésük, melyben, lássuk be, van némi igazság. A közép-amerikai ország ugyanígy a Hermione-ért sem lelkesedett; a Harry Potter-hősnőből bezzeg az északi határon túl 79 született 2018 folyamán.

via GIPHY

Vilmos Hercegnek szerették volna hívni csöppségüket Perpignanban, de a helyi hivatal nem lelkesedett a francia házaspár ötletéért: szintén zaklatásnak tették volna ki a gyereket a szülők. Egy norvég nő még a két nap börtönt is vállalta, mikor nem vette tudomásul a Gesher név elutasítását. A héberül hidat jelentő szó egész egyszerűen nem volt rajta a javasolt listán, ami azóta bővült. Szaúd-Arábiában pedig a Linda nem ment át: túl nyugatiasnak hat.

via GIPHY

A Blu-t (mely olaszul kéket jelent) 2018-ban nem vehette fel egy kislány, mert nem stimmelt a nemével. A Venerdi (olaszul a Péntek szó) pedig még 2007-ben merült fel: ami a Defoe-regény szereplője, Robinson társa miatt nem tetszett az anyakönyv vezetőknek. Az Anal, a Dzsihád és az Oszama Bin Laden is fennakadt több szűrőn, akárcsak a svéd „Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116”, említi meg a HuffPost.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!