Heti három szex kell a teherbeeséshez

A babára váró párok gyakran akkor szeretkeznek, amikor a – számításaik szerint – a nő ovulál. Ez azonban nem egy biztos módszer, hiszen az ovuláció időpontját nem számíthatjuk ki olyan egyszerűen, a legtöbb nő ciklusa ugyanis nem szabályos. A heti háromszori szex a megoldás a problémára a szakemberek szerint.

Már csak azért is érdemes gyakrabban összebújni, mert a rendszeres szex garantálja, hogy jó minőségű sperma áll a pár rendelkezésére. Ha ovuláció előtt és után is sor kerül a szexre, nagyobb az esélye a megtermékenyülésnek, hiszen a spermának átlagosan egy napra van szüksége ahhoz, hogy megtegye útját a petesejt irányába.

 “A rendszeres nemi élet hiánya az egyik leggyakoribb probléma, amely terméketlenséghez vezet. Az elfoglalt, stresszes életet élő párok az ovuláció idejére tervezik a szexet, ez azonban egyszerűen nem elég. Nem tudják hatékonyan megjósolni az ovuláció idejét, ezért aztán számos lehetőséget hagynak ki a megtermékenyülésre” – mondja Dr Geetha Venkat,gyakorló nőgyógyász, egy amerikai termékenységi klinika vezetője.

A szakember a Mail Online-nak azt is elmondta, hogy gyakori probléma, hogy a pár egy tagja sokat utazik, ezért a naptár szerint szexelnek, ami szintén nem tesz jót a gyermekáldás esélyének. Gyakori probléma az is, hogy ezek az emberek nem szexelnek, hanem inkább fáradtan bámulnak maguk elé a tévé előtt.

A kutatások szerint a párok 84 százaléka éri el célját egy éven belül, ha rendszeresen, védekezés nélkül szexelnek. Kb. 92 százalék két éven belül, 93 százalék 3 éven belül néz gyermekáldás elé, ha rendszeresen próbálkozik.

A rendszeres szex a sperma minőségének is jót tesz, mivel kilöki a régi spermát, hogy új termelődjön, márpedig a friss sperma nagyobb eséllyel termékenyíti meg a nőt.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/geralt-9301/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!