Hisztis a gyerek? Erre számíthatsz a csillagjegye szerint!

Ha a gyerek már ki tudja mondani a „nem” szót, egészen biztos, hogy ki is fogja. Már csak az nem mindegy, hogy milyen hangnemben és stílusban, és hány ablak reped be közben...

Kos

Erős akaratú gyereket kaptatok, aki mellé makacs kis diktátor is. Ha megkapja, amit akar, minden rendben van, önállóan és békésen viselkedik. Ha viszont nem az elképzelései szerint alakulnak a dolgok, jön a nemulass: a balhé ráadásul nem cseng le néhány perc alatt, hanem még egész nap nyűgös lesz a picúr.

Bika

A mini-Bika a rutinok rabja – jó, bizonyos szinten minden gyereknek a megszokás ad biztonságot, de a tavaszi Föld-jegy szülötte különösen kiborul, ha a napi rutin sérül.  Nem tudtad kivinni sétálni a parkba, hiába lett beígérve, mert jégeső ömlik az égből? Készülhetsz a repülő plüssállatok formájában beköszöntő apokalipszisra.

Ikrek

Általában mosolygós, kedves az Ikrek-kicsi, haragos pillanatai viszont enyhén manipulatív módon érkeznek: például nem engeded, hogy a kedvenc rajzfilmjét nézze, ezért aztán „véletlenül” a nyakadba önti a reggelijét. Ami pedig a legfurább: néha képes úgy viselkedni, mintha nem is önmaga lenne...

Rák

Óvatos és tartózkodó, nem ugrik fejest a váratlan dolgokba. Éppen ezért nála a legtöbb hisztis megnyilvánulás abból fakad, hogy a felnőtt megpróbálta rábeszélni valamire, amihez egyébként semmi kedve nincs. Ilyenkor keservesen pityereg, és nem nyugszik meg, amíg kicsit meg nem szeretgeti anyu vagy apu.

 Oroszlán

Az Oroszlán-gyerek imádja a vezetői szerepet, a figyelmet épp úgy, mint az ezzel járó felelősséget. Teljesen kiborul, ha a vezetői szerep más kezébe kerül, különösen akkor, ha egy kisöccsről vagy kishúgról van szó. Általában képes megőrizni hidegvérét, de ha nem kapja meg a kellő figyelmet, kitör a botrány.

 Szűz

 Nagy színész a Szűz-gyerek, az egyszer biztos. Az egyik pillanatban még minden oké, a következő másodpercben viszont rádöbben, hogy nincs annyi kék legó, hogy kék helikoptert építsen belőlük, ezért aztán a következő pillanatban már ordít, mint a sakál.

 Mérleg

 Az állandó békére és harmóniára törekvő kicsi Mérleg-babát egyetlen dologgal tudod kihozni a sodrából: ha sietteted. Lassan veszi a cipőjét, piszmog az étellel, nem akar kikelni az ágyból? Siettesd, és másodpercek alatt kijön belőle a vadállat. Ilyenkor aztán nyugodt vérmérséklete ellenére ugyanúgy elmegy a végsőkig, mint az összes többi gyerek, legfeljebb a szülőnek lesz utána bűntudata.

 Skorpió

 Az erős akaratú Skorpió-fióka akkor érzi jól magát, ha azt tehet, amit csak akar. Mivel ez nem mindig lehetséges, angyali bűbájjal igyekszenek levenni a felnőttet a lábáról. Ha ez nem sikerül, személyiségük sötét oldala kerül előtérbe: konkrétan akkora ordítóshow-t csinálnak, hogy azt kilométerekről hallani.

 Nyilas

 Magabiztos és higgadt gyerek a Nyilas, unatkozni viszont utál. Ha nem talál izgalmas elfoglaltságot, ember legyen a talpán, aki elbír vele: hisztizik, ordít, és mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmet. A jó hír az, hogy amilyen hirtelen jött a hisztiroham, olyan hamar vége is szakad, mintha csak elvágták volna...

 Bak

 A Bak-baba meglehetősen fegyelmezett már a kezdetektől, emellett viszonylag önálló is. A legtöbb szülő nyugodt, kiegyensúlyozott csemetéről számol be – egészen addig, amíg nem kényszerítik arra, hogy barátkozzon idegenekkel, esetleg adjon puszit a pacsuliszagú nagynéninek, ilyenkor ugyanis könnyen váratlan dühroham juthat osztályrészetekül. Csak azzal barátkozik, akivel szeretne, ha viszont ő maga választott, már nincs gond.

 Vízöntő

 A totyogós Vízöntő egyszerre kíváncsi és kiszámíthatatlan. Érthető, hogy a hiszti is akkor jön, amikor az ember a legkevésbé számít rá: inkább amolyan földrengésről van szó, mint hurrikánról. Nem árt, ha arra is felkészülj, hogy a gyerek ilyenkor nem válogatja meg a szavait, elég keményen beszól... és jó eséllyel már háromévesen is tud néhány igazán cifra szót, amit a játszótéren hallott.

 Halak

 A Halak-féle dackorszak általában nem túl durva, köszönhetően a gyerek egyébként kedves, alkalmazkodó természetének. Ezek a kicsik általában szeretnek ábrándozni és erős művészi vénával rendelkeznek, ezért ha kreativitás teret kap, nyugodtak maradnak. Légy óvatos, ha szigorú korlátok közé szorítanád a Halak-gyereket, előbb-utóbb lázadozni kezd ugyanis.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/ddimitrova-1155171/

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!