Hogyan ápold a bőröd a hideg időjárásban

A hideg szél és a mínuszok a bőrödet is megviselhetik, de mi hoztunk nektek pár praktikát, amivel a téli időjárásban is ragyoghatsz!

A hőmérséklet napról napra csökken, és ennek elsősorban a bőröd issza meg a levét. A megfelelő bőrápolással azonban a tél kellemetlen nyomai azonnal eltüntethetők az arcunkról.

Sokan úgy gondolják, hogy ha bent maradnak a hideg időben nem fogják kitenni a szervezetüket és a bőrüket olyan megpróbáltatásnak, azonban a fűtött otthoni meleg ugyanúgy szárazságot és ebből adódó problémákhoz vezet.

1.      Hidratálás

A megfelelő folyadékmennyiség bevitele mellett a bőr küldő hidratálása is nagyon fontos. A téli hónapokban javasolt elkerülni az illatosított, adalékanyagokkal ellátott krémeket, és mosószerünket és öblítőnket is érdemes kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett termékekre cserélni. Ugyanilyen károsak lehetnek az antibakteriális szappanok ezekben a hónapokban. Napi többször érdemes bőrünket hidratálni arckrémmel, testápolóval.

2.      Alvás

A téli időszakban az immunrendszerünk rengeteg mindennek van kitéve, így fontos, hogy minél többet aludjunk és pihenjünk. Érdemes odafigyelni arra is, hogy legyen egy pont a napunkban amikor a stressz helyett az élvezetekre koncentrálunk, mivel tudományosan megállapított tény, hogy a az alvás hiánya és a stressz az immunrendszert és a bőrt is egyaránt roncsolja.

3.      Vizes ruhadarabok

Sokan kedveljük a téli sportokat, mint a síelés vagy a jégkorcsolyázás, ami bizony néha azzal járhat, hogy teljesen elázik a ruházatunk. Amennyiben átázik a kesztyűnk, a zoknink vagy egyéb ruhadarabunk érdemes azonnal szárazra cserélni, hogy minél kevésbé szárítsa ki és irritálja a bőrünket.

4.      Zuhanyzás és fürdés

Egy hosszú nap után, amikor átfagyva hazaérkezünk sokszor késztetést érezhetünk arra, hogy egy hosszú, tűzforró fürdőt vegyünk, ez azonban roncsolja a bőrünket, és a belső hidratációját csökkenti. Érdemes mérsékelten meleg vízben fürödni, és kevesebb időt tölteni fürdéssel, hogy megőrizzük bőrünk állapotát. Azok számára, akik viszkető bőrrel vagy ekcémával küzdenek érdemes a kádba keverni egy kis sütőport vagy zabpelyhet, ami megnyugtatja a bőrt.

5.      Ágynemű és pizsama

Minél puhább az ágyneműd és a pizsamád, annál inkább kedvezel a bőrödnek. A leginkább bőrkímélő anyag a 100 százalékos pamut, míg a szintetikus anyagokat érdemes teljesen elkerülni.

 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!