Van, hogy a drogteszt úgy pozitív, hogy az ember nem fogyasztott kábítószert

Előfordulhat, hogy az embernek – egy új állás kapcsán például – vizeletmintát kell adnia, hogy bizonyítsa, drogok nélkül él. Ennek ellenére olykor akkor is pozitív a drogteszt, ha az ember nem vett magához kábítószert. Miért is?

A kokatea főként Dél-Amerikában népszerű ital. A koka nevű növényből származik, amiből a kokain készül, e nincs hasonló hatása. Ennek ellenére a kokatea miatt pozitív lehet a drogteszt, mivel kokainnak érzékeli a rendszer.

 Bizonyos gyógyszerek szintén fals eredményt hozhatnak. A brompheniramine nevű antihisztamin pl. a metamfetaminnal téveszthető össze, holott csak egy egyszerű, hétköznapi nátha elleni gyógyszerről van szó.

 A marihuánából származó másodlagos füst is veszélyes lehet: ez olyan mennyiség, amelyet a modern, érzékeny drogtesztek már kimutathatnak. Az antibiotikumok szintén problémásak lehetnek. A drogtesztek gyakran ópiátokként érzékelik őket.

 Bizonyos babaszappanok, amelyet a kórházak az újszülöttek fürdetésekor használnak, pozitív marihuánatesztet eredményeznek. Döbbenetes, igaz? A szappan egyes összetevői ugyanis a THC-t idézik.

 Az Ibuprofen népszerű fájdalomcsillapító szer, egy 1990-es kutatás szerint viszont a drogteszteken gyakran okoz galibát. Napi 1200 miligrammnál a teszt már marihuánafogyasztást jelez.

 Kevesen tudják, de a tonikban kinin van, ami a malária kezeléséhez használt gyógyszer. Ez bizonyos régiókban az olcsó utcai drogokhoz keverik, így több érzékeny drogteszt is kimutatja.

A HIV-gyógyszer miatt többeknél is megállapították, hogy marihuánát szívtak, pedig erről szó sem volt. A Sustiva nevű gyógyszer az, ami problémát okozhat teszteknél.

A mákban megtalálható a morfin és a kodein, igaz, kis mennyiségben. Ha sok mákos sütit eszünk, a probléma jelentkezhet, ezért drogteszt előtt kerüljük ezt a fajta finomságot.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/qimono-1962238/

 

 

 

 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!