Hogyan süthetsz a leggyorsabban kukoricát?

A kukoricasütés három iskolája csap most össze!

Mikróban

Helyezzük a csőkukoricát (csuhájával együtt) egy mikrózható tálba. Egyszerre csak egy kukoricát mikrózzunk. Magas fokozaton 5 percig süssük, majd vegyük ki. Vágjuk le éles késsel a végét, valamint az első sor kukoricaszemeket. Fogjuk meg a kukorica egyik végét, majd rázzuk le a szemeket a csőről. Akkor sikerült a mikrózás, ha könnyedén leesnek a szemek.

Grillezés

Kenjük meg vékonyan a lecsuházott kukoricacsövet olajjal. Helyezzük a grillrácsra, majd közepesen magas hőmérsékleten süssük meg, néha átforgatva. Addig kell sütni, amíg barnulni kezdenek a szemek (6-10 perc). Figyeljünk arra, hogy a kisebb magok hamarabb sülnek.

Főzés

Forraljunk fel egy nagy kannában vizet, tegyük a megtisztított kukoricákat egy nagy lábasba, majd öntsük rájuk a forrásban levő vizet. Hagyjuk tovább főni újraforrásig, majd húzzuk le a tűzről, és szűrjük át.

(Ízes élet)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!