2019.08.06. Italiano
A kukoricasütés három iskolája csap most össze!
Mikróban
Helyezzük a csőkukoricát (csuhájával együtt) egy mikrózható tálba. Egyszerre csak egy kukoricát mikrózzunk. Magas fokozaton 5 percig süssük, majd vegyük ki. Vágjuk le éles késsel a végét, valamint az első sor kukoricaszemeket. Fogjuk
meg a kukorica egyik végét, majd rázzuk le a szemeket a csőről. Akkor sikerült a mikrózás, ha könnyedén leesnek a szemek.
Grillezés
Kenjük meg vékonyan a lecsuházott kukoricacsövet olajjal. Helyezzük a grillrácsra, majd közepesen magas hőmérsékleten süssük meg, néha átforgatva. Addig kell sütni, amíg barnulni kezdenek a szemek (6-10 perc). Figyeljünk arra, hogy a kisebb magok hamarabb sülnek.
Főzés
Forraljunk fel egy nagy kannában vizet, tegyük a megtisztított kukoricákat egy nagy lábasba, majd öntsük rájuk a forrásban levő vizet. Hagyjuk tovább főni újraforrásig, majd húzzuk le a tűzről, és szűrjük át.
(
Ízes élet)