Hogyan tegyük egyszerűen és olcsón komfortossá az életünket?

Bizonyára mindenki elgondolkodott már azon több alkalommal mivel tudna színt vinni a szürke hétköznapokba, mivel tehetné színesebbé azokat. Aztán , ahogy jönnek az ötletek elgondolkodunk, hogy jó lenne ez is meg az is, de a havi kiadások mellett bizony jelentős plusz terhet jelentene, így ezek az ötletek általában nem kerülnek beépítésre a mindennapjainkba.

Mélyebben bele sem gondolunk, mielőtt már elméleti síkon elvetjük az ötletet. Van egy jó hírünk, rengeteg olyan megoldás van ami egyáltalán nem kerül nagy plusz költségbe, viszont sokkal komfortosabbá tehetjük vele a mindennapjainkat.

1., Autóbérlés sofőrrel

Gondoljunk bele egy kis szombat esti kikapcsolódába barátokkal, vagy párunkkal. Ha hajlandóak vagyunk valamennyit költeni a kényelmünk miatt, akkor az autóbérlés sofőrrel szolgálatás kiváló lehetőséget kínál az önfeledt kikapcsolódáshoz. Nem egy drága mulatság, és cserébe nyugodtan élvezhetjük a szombat estét, nem kell azon aggódni, hogy vajon ki vezet haza és ki fog elmenni az autónkért.

2., Felejtsük el egy kicsit a munkát

Nagyon sok embernek szinte tökéletes élete van, de nem veszi észre, mert annyira benne van a pénzkeresők mókuskerekében. Minden este álljunk meg egy pillanatra vegyük számításba az aznap történt dolgokat, mi az amit eddig elértünk, lássuk meg benne az apró örömöket, egy-egy kedves szót, mosolyt, a finom kávét vagy akár reggelit amit a párunk szeretettel készít nekünk. Ezen apró pillanatok felfedésével rájövünk arra mi is az ami igazán fontos az életben. Dőljünk hátra és élvezzük eddigi sikereinket.

3., Lepjük meg magunkat

Ez a pont kapcsolódik az előzőhöz. Ha túl sokat dolgozunk és nem látjuk a munkánk gyümölcsét időről-időre, az könnyen elveheti a kedvünket, és bizony kiégéshez vezethet. Néha lepjük meg magunkat valami kézzelfogható dologgal. Mi az amit mindig is szerettél volna, de sajnáltad rá a pénzt? Kezdj el rá spórolni. Lehet ez akár tárgy akár egy élmény, de ha fontos engedd meg magadnak.

4., Kezdjünk el sportolni

Ez egy kicsit furán nézhet ki ezen a listán, pedig az egyik legfontosabb eleme. Ép testben ép lélek szól a mondás. Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat ahhoz az is kell, hogy több energiánk is legyen, törődjünk a testünkkel. Választhatjuk, hogy elmegyünk egy konditerembe vagy ha nem akarunk sokat költeni, akkor menjünk el futni. A rendszeres sport az egészséges élet alappillére, a helyes táplálkozás mellett hozzásegít az egészséges életmódhoz.

5., Dobd fel az otthonodat

Saját mindennapi megszokott környezetünk színesítésével is sokkal komfortosabbá tehetjük hétköznapjainkat. Itt nem arra gondolunk, hogy több százezer forintért teljesen újítsuk fel a nappalinkat. Elegendő ha rendet rakunk, pár bútor helyét felcseréljük vagy veszünk egy két színes képet, növényt, egy mutatós vázát, vagy egy új függönyt. Már is lesz az életünkben valami új, ami harmóniát ad lelkünknek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!